🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

XRP, SOL ve AVAX Bu Hafta Kritik Seviyeleri Test Ediyor

Yayın Tarihi 12.04.2023 14:02
BTC/USD
-
XRP/USD
-
AVAX/USD
-
SOL/USD
-

Kripto para piyasası bu hafta önemli sıçrama kaydetti. Son 48 saatlik zaman diliminde piyasaya giren fonlarla yaklaşık bir aydır devam eden yatay seyir yukarı yönlü bozuldu. Bu sırada Bitcoin, 10 ay sonra 30.000 dolar fiyatına ulaştı. 

Bitcoin, son yükselişiyle kripto piyasalarını domine etmeye devam ederken piyasa hakimiyeti %50’ye yaklaştı. Son görünüm yatırımcıların Bitcoin’i altcoin’lerden daha çok tercih ettiğini gösterirken piyasanın geri kalanında pozitif görünüme karşın kazançlar henüz kısıtlı kalıyor. 

Hafta ortasına geldiğimizde toplam piyasa değeri %1’e yakın geri çekilirken Bitcoin (BTC), 30.000 doların altına sarktı. Altcoin piyasasında ise çıkışlar biraz daha etkili oldu. Bugün TSİ 15.30’da ABD TÜFE verisinin ve ardından TSİ 21.00’da Mart ayı FOMC tutanaklarını açıklanacak olması yatırımcıların riskli piyasalarda daha temkinli hareket etmesine yol açıyor. 

Nisan ayının en kritik ekonomik olayları öncesinde altcoin piyasasının önemli kripto paraları arasındaki XRP, SOL ve AVAX’ın son durumunu değerlendirdik.

Ripple (XRP)

XRP/USD

XRP, Mart ayında %40’ın üzerinde yükseldikten sonra 2 yıldır devam eden uzun vadeli düşüş trendi çizgisinin üzerinde fiyatlanmaya başladı. 

Nisan ayının ilk yarısı bitmek üzereyken XRP, ay boyunca ortalama 0,5 dolar seviyesinde yatay kaldı. XRP, Mart ayındaki hızlı yükselişiyle Ekim 2022’deki zirvesi 0,53 dolar üzerinde zemin oluşturmaya çalışan XRP, kâr realizasyonunun hızlanmasıyla bu bölgeyi desteğe çevirmeyi başaramadı. 

Bugün satıcılı hareket eden XRP, bugün %3’e yakın geri çekilmeyle pivot olarak kullandığı 8 günlük EMA (0,508 dolar) değerinin altına geçmiş durumda. Gün içinde satışların devam halinde XRP için 0,49 dolar seviyesi önemli bir destek olarak takip edilecek. 21 günlük EMA değeri ve son düşüş trendine göre Fib 0,786 değerine denk gelen bu bölgenin altında bir gün kapanışı, XRP’de düzeltme ivmesinin hızlanmasına neden olabilir. Bu durumda bir sonraki destek fiyatları 0,45 dolar ve ardından 0,43 dolar seviyeleri olarak takip edilecek. 

Yukarı bölgede ise 0,53 dolar bölgesi toparlanmanın devam etmesi için kazanılması gereken bir fiyat seviyesi. Olası bir toparlanmada son zirvenin üzerinde net bir gün kapanışı gelmesi, kripto paranın 0,58 - 0,65 dolar aralığına doğru hareketini destekleyecektir. 

Solana (SOL)

SOL/USD

SOL, hafta başından bu yana %15’in üzerinde değer artışı kaydederek piyasadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. 

Bu hafta kısa vadeli yükselen trend çizgisinden başlayan yükselişle 23 dolara kadar yükselen SOL, şu an kritik direnç bölgesinin önünde bulunuyor. 24 - 27 dolar aralığındaki bu bölge, uzun vadeli düşen trend çizgisinin sınırından başlayarak 2023 yılında aşılamaya 27 dolardaki direnç çizgisinden oluşuyor. 

Haftanın geri kalanında SOL tokeninin bu direnç alanı üzerinde haftalık kapanış görmesi, kripto parada yükselişin hızlanmasını sağlayabilir. Böyle bir hamle, kripto paranın 50 dolardaki bir sonraki ana direnç noktasına doğru hareketini tetikleyebilir. 

Şu an 21 dolarda konumlanan kısa ve orta vadeli EMA değerleri, bu direnç bölgesinin üzerinde yükselişi destekleyen bir görünüme girecek. Aynı zamanda bu ortalama değerleri, olası bir geri dönüşte SOL/USD için sağlam bir destek olarak kullanılabilir. Haftanın ikinci yarısında artabilecek volatiliteye göre SOL alıcılarının kripto parayı 21 dolar üzerinde tutması, olası bir yükseliş hareketinin daha da güçlenmesini sağlayabilir. 

Günlük grafikte Stokastik RSI ise dik ivmeli yükselişiyle mevcut ivmeyi destekler bir görüntüye sahip.

Avalanche (AVAX)

AVAX/USD

AVAX, Mart ayında 15 doların altına sarktı ve bu bölgeden kritik bir talep geldi. Ardından 17 dolar seviyesinde yatay kalan AVAX, bu bölgede zemin oluşturmayı başardı. 

AVAX, Nisan ayına girilmesiyle birlikte yukarı yönlü ivmenin hızlanacağına dair bazı ipuçlarına sahip. Öncelikle kısa vadeli yükseliş ivmesi korunuyor. Ardından kripto para, 18 dolara doğru ataklar görürken kısa vadeli üstel hareketli ortalama değerlerinin yeniden 3 aylık ortalamanın üzerinde yükselmeye başladığı görülüyor. 

Stokastik RSI ise AVAX talebinin 17 dolar bandında canlı kalmasıyla aşırı alım bölgesine doğru dalgalı hareketlerle yükselişi destekliyor. AVAX piyasasında yukarı yönlü ivmeyi tetikleyecek hareket ise 18,6 dolarda bulunan Fib 0,618 değerinin kırılması olabilir. AVAX, bu değerin üzerinde hacimli bir geçişle ya da günlük kapanışla kazanımlarını artırarak 19 - 21 dolar aralığına doğru hareket edebilir. Mevcut görünüme göre bu bölgenin üzerinde diğer bir hedef bölge ise 23 - 25 dolar aralığı olarak görülüyor. 

Diğer yandan 18 dolardaki direnç bölgesinin geçilemediği sürece AVAX piyasasında süre artacaktır ve bu satış baskısını tetikleyerek yükseliş kurulumunu bozabilir. Buna göre alt bölgede 17 - 17,5 dolar aralığı kripto parada kayıpların artmaması için korunması gereken bölge olarak takip edilecek.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.