🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Piyasa Değeri Yüksek Altcoin’lerde Son Durum: BNB, XRP, ADA, DOGE, MATIC

Yayın Tarihi 11.01.2023 13:17
BNB/USD
-
DOGE/USD
-
ADA/USD
-
XRP/USD
-
MATIC/USD
-
DOGE/USD
-

Kripto paralar 2023 yılına olumlu bir havada başladı. Aralık ayı kayıpları büyük ölçüde geri alınırken bazı altcoin’lerde piyasada ayrışan oranlarda sıçramalar kaydedildi. Bugün piyasa değerine göre ilk 10’da yer alan en büyük altcoin’lerin son durumlarını değerlendirelim.

BNB

BNB/USD

BNB, Kasım ayından bu yana takip edilen fiyat hareketine göre bugün diğer bir önemli direnci 275 dolar üzerinde kalma mücadelesi veriyor.

BNB, 275 dolar seviyesini desteğe çevirmeyi başarırsa yukarı yönlü harekette ilk hedef 290 dolar bandı olabilir. Ardından trendin 320 dolara kadar devam edebileceğini görebiliriz.

Günlük BNB grafiğinde görüldüğü üzere fiyat, şu an 89 günlük üstel hareketli ortalamanın (270) üzerinde pozitif bölgeye konumlanmış durumda. Ayrıca geçen hafta 262 dolar direnci geçilirken 8-EMA, 21-EMA değerinin üzerine çıktıktan sonra BNB pazarında alıcılı işlemlerin artmasıyla önemli bir sıçrama görüldü.

Şu an pozitif ivme devam ederken kısa vadeli EMA değerlerinin orta vadeli 3 aylık EMA değerinin üzerine çıkması yükseliş ivmesini hızlandıracak bir etkiye sahip olabilir. Buradaki tek handikap ise aşırı alım bölgesinin zirvesinde yatay kalan Stokastik RSI göstergesi. Stoch RSI’ın 80 değeri altına inecek bir geri çekilme gerçekleşirse mevcut yükselişin bir düzeltmesi başlayabilir. Buna göre BNB’nin 270 dolar altında bir günlük kapanış görmesi, düzeltme periyodunu tetikleyebilir.

XRP

XRP/USD

XRP, geçen hafta 0,338 dolar seviyelerinde destek bulduktan sonra bu hafta son bir aylık düşüş ivmesinin kırmayı başardı.

Bugün %5’e yakın bir sıçramayla 0,36 dolara adım atan XRP, yeniden kısa vadeli yükseliş trendine girdi ve 26 - 28 Aralık tarihlerinde dirençle karşılaştığı bölgeye ulaştı. Haftanın geri kalanında XRP, 0,37 dolar bandına giriş yapabilirse Kasım - Aralık dönemindeki destek alanına geri dönebilir. Bu bölgede en önemli direnç fiyatı ise şu an 0,381 dolarda bulunan 89-EMA değeri olarak takip edilecek. Bunun yanında 8 günlük EMA değerinin pozitif ivmeye bağlı olarak 21 EMA değerinin üzerine çıkması, XRP piyasasında alımların daha da artmasını tetikleyebilir.

Ayrıca 0,35 dolarda konumlanmış olan kısa vadeli EMA değerleri, şu an kripto para için en yakın destek bölgesini oluşturuyor. XRP, olası geri çekilmelerde 0,35 dolar üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü ataklarına devam edebilir, Aksi halde yükseliş kurulumunun bozulacağını görebiliriz.

Cardano (ADA)

ADA/USD

ADA, 2022’nin son günlerinde yılın dip seviyesini 0,23 dolar bandında belirledikten sonra hızlı bir toparlanma ivmesine girdi. Dip bölgeden %40’ı bulan bu önemli değer artışıyla 0,34 dolara kadar yükselen ADA, bu hafta 0,31 dolardaki direnç bölgesini desteğe çevirme mücadelesi veriyor.

Hafta başındaki kazanımlarını koruyamayan ADA, günlük kazancının yarısını geri verdikten sonra şu an 0,32 dolarda bulunan 89-EMA değerinin altında gün kapanışı gördü. Dünkü kısmi değer artışıyla bu dinamik direnç seviyesini kıramayan ADA, bugün satıcılı hareket ederken 0,315 dolarda bulunan Fib0,382 değerini bir kez daha test ediyor.

ADA, bugün 0,315 dolar üzerinde kalmayı başarırsa 0,34 dolara doğru yeni bir atak yapabilir. Bu süreçte trendin devamı için 0,32 dolar bandında bulunan 89-EMA üzerinde günlük kapanışlar gelmesi son derece önemli. ADA için yukarı bölgedeki diğer hedef fiyatlar ise 0,36 ve 0,395 dolar olarak duruyor.

Alt bölgede ise 0,315 doların altında gün kapanışı, son yükselişin düzeltme aşamasını başlatabilir. Bu durumda ortalama 0,28 dolara kadar bir geri çekilme görmek mümkün.

Dogecoin (DOGE)

DOGE/USD

DOGE, piyasa geneline göre son yukarı yönlü ivmede daha yavaş bir toparlanma hareketine sahip.

DOGE, bu hafta 0,077 dolar bandına adım atarken, son olarak Aralık ayında dirençle karşılaştığı bölgeyi yeniden test ediyor. Bu fiyat seviyesinin üzerinde ise 0,08 dolarda bulunan 89-EMA değeri daha kritik bir direnç seviyesi olarak takip edilecek.

DOGE, haftayı 0,08 dolar bandına kapatabilirse önümüzdeki günlerde 0,1 dolara doğru yükseliş ivmesini hızlandırabilir. Ancak DOGE fiyatının 0,8 doları aşamadığı sürece baskı altında kalabileceğini görebiliriz. Bu durumda 0,74 dolar seviyesi, kritik bir destek olarak karşımıza çıkacak ve olası bir aşağı yönlü kırılımda düşüşün 0,6 dolara doğru devam edebileceğini görebiliriz.

Polygon (MATIC)

MATIC/USD

MATIC, 0,75 dolar seviyesinden gelen tepki alımlarıyla yönünü yukarı çevirirken yeni bir trende başlamak adına ilk engelini aşmış durumda.

Bu hafta ilk direnç fiyatı 0,84 doları aşan MATIC, şu an 0,86 dolara ulaşarak bu bölgeyi destek haline çevirci. KAsım ayından bu yana takip edilen düşüş ivmesi baz alınarak bakıldığında 0,84 dolar, Fib 0,144 değeri ve 89-EMA değeriyle önemli bir direnç alanıydı.

Son duruma göre pozitif bölgede hareket etmeye başlayan MATIC’in haftanın geri kalanında Aralık ayının ilk yarısında yatay hareket ettiği 0,9 - 0,95 dolar aralığına geri dönebileceğini görebiliriz. Bu bölgenin günlük kapanışlarla aşılması durumunda ise MATIC için 1 dolar bandı yeniden gündeme gelebilir.

Diğer yandan desteğe dönen 0,84 doların altına sarkacak işlemler görülmesi durumunda 0,81 dolar, kayıpların daha da artmaması için korunması gereken fiyat seviyesi olarak önemli hale gelecek.

Özetle MATIC için bu hafta 0,84 doların korunmasının ardından 0,9 dolar bandına adım atmak, trendin güçlendirecek bir hamle olarak karşımıza çıkabilir.

Yatırım yapmaya nereden başlamalıyım?

Eğer yatırım yapmaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ve nelere dikkat etmeniz konusunda kendinizi yeterli hissetmiyorsanız, size güzel bir haberimiz var. Investing.com Türkiye olarak kullanıcılarımıza tamamen ücretsiz web seminerleri sunuyoruz.

11 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de, "Finans Piyasalarında İşlem Yapmak: Nereden Başlamalı?" başlıklı webinar'ımıza davetlisiniz!

Buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.