🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Ons Altın Yükselişlerinde Baskılanmaya Devam

Yayın Tarihi 28.06.2022 09:23


ABD’de Haziran ayı michigan tüketici güveni 50,0 ile önceki aya oranla ivme kaybederken, ülkede Mayıs ayı yeni konut satışları yüzde 10,7 artışla 696 bin seviyesine yükseldi. Tüketici güveninde yaşanan daralma sonrasında ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3,07 seviyesine geriledi. Bu görüntü piyasalara bir miktar pozitif rehavet aşılarken, ons altının da daha önce esnetmiş olduğu 1833 eşiğinden dönüş gerçekleştirdiğini gördük. Ekonomiye dair açıklanan verilerdeki yavaşlama görüntüsünün Fed’in faiz politikasında agresif duruşunu törpüleyeceği beklentisinin risk iştahını bir miktar artırdığı görülüyor. Bu kapsamda St. Louis Fed Başkanı James Bullard ekonomiye dair resesyon riski görmediğini ve önden yüklemeli faiz artımını desteklediğini belirtirken, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly’in, Temmuz ayında 75 baz puan faiz oranı artışını desteklediğini görüyoruz. Bu gelişmeye rağmen dolar tarafında sınırlı ivme kaybı korunurken, tahvil faizlerindeki yaşanan toparlanma hareketi ons altında tekrardan 1820 seviyesine yönelik aşağı yönlü atakları beraberinde getirdi.  
ABD bazlı diğer gelişmelerde ise geçtiğimiz haftanın ilk işlem günü dayanıklı mal siparişleri yüzde 0,7 artış ile beklentilerin üzerinde geldi. Ülkede askıdaki konut satışları ise yüzde 0,7 artış ile tahminleri aştı.  Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3,7'den yüzde 2,9'a düşürürken, Goldman Sachs resesyon fiyatlamalarına rağmen emtialarda yukarı yönlü bir hareketin gerçekleşeceği yönünde görüşünü koruduğunu belirtti. Bu beklenti ile değerli metalin 1833 eşiği üzerine yerleşmesi durumunda yükselişlerine tekrardan hız kazandırması beklenebilir.
Tüm bu bilgiler ışığında emtianın 1825 seviyesi üzeri hareketliliğini koruması durumunda bu seviye üzeri görünümde alımlarına 1833 ve 1850 direnç seviyeleri çerçevesince devam etmesi beklenebilir. Ancak olası bir 1820 seviyesi altı kapanışta 1815 ve 1795 destek eşiklerini göz önünde bulundurmakta fayda var.

ons

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.