40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Mehmet Pamukçu Analizleri USD TRY

Yayın Tarihi 23.01.2012 14:36
USD/TRY
-

Parite ile ilgili 6 ocak tarihli analizimizde 1.8215 desteğinin test edilmesi ile ilgili beklentimizi ve bu olasılığının neden yüksek olduğunu açıklamaya çalışmıştık. Bu beklentimiz gerçekleşti. O tarihli analizime bakarak haftalık grafikteki öngörümüzü tekrar okuyabilirsiniz. Aşağıdaki günlük grafikte, Ichimoku  bulut dip seviyesinin 1.8140 seviyesinde olduğunu görmekteyiz. Bu destek çok önemli, çünkü kırılması durumunda satış sinyali oluşacağından haftalık grafikteki yükseliş eğiliminin en azından yatay bant hareketine dönüşebileceğini düşünebiliriz. Günlük grafikte dikkatimizi çeken ikinci husus ise Td setup devresinin tamamlanmış olması. Dolayısı ile satışlar devam edecekse dahi yukarı yönlü bir alış tepkisi görülebilir. Günlük grafikte ilk direnç noktası 1.8460 Tenkan ve ikinci direnç noktası 1.8705 Kijun  seviyeleri görünüyor.

USD TRY

H4 grafiğinde ki uyuşmazlık sinyali yukarıda bahsettiğimiz tepki yükselişini destekliyor. Fiyatın 1.8330 direncini kırması ile hareketli ortalamalarında üzerine çıkılacağından alım sinyali oluşabilir. Haftalık ve aylık grafikte ana trendin yukarı yönlü olması alışların güçlü olmasına neden olabilir. Ancak günlük grafikte henüz alış sinyali oluşmadığından satış baskısı tekrar oluşabilir. Aşağı yönlü hareketlerde özellikle 1.8140 desteği takip edilmeli ve kırılması durumunda satış baskısı etkili olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde de en azından 1.8670 direncinin kırılması ile tekrar alımların güç kazanabileceğini tahmin ediyorum. Fiyatın bu seviyeler arasında dalgalanma ihtimalini şimdilik biraz daha güçlü bir olasılık olarak değerlendiriyorum.

USD TRY

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.