40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Mehmet Pamukçu Analizleri GBP/USD

Yayın Tarihi 19.01.2012 15:27
GBP/USD
-
IMI
-

Öncelikle yeni sistemimizin verdiği sinyali vermek istiyorum. Parite de 1.5460 geçilecek olursa 30 dakikalık grafikte ki sinyalimize göre hedef 1.5520 fiyatı olacaktır. Stop seviyesi ise 1.5370 olacaktır.

Grafiklere gelince;Günlük grafik bize satış sinyalinin devam ettiğini gösteriyor.İchimoku tüm bileşenleri ile satış yönünde ve dolayısı ile satış eğilimi devam ediyor. Grafikte de belirttiğim gibi aşağı yönlü satışlarda asıl hedef noktası ise 1.5300 desteği kırıldıktan sonra 1.4975 fiyatı olacaktır. Dolayısı ile bu yükseliş dalgası şuan ki durumunda bir düzeltme dalgası gibi görünüyor ve satış fırsatı oluşturuyor. Parite de alımların satış sinyalinden çıkması ve yeni bir yükselişin başladığı onayını almamız için grafikte gösterdiğim bulut zirvesinin kırılması ve son düşüş dalgasının üzerinde bir günlük bir kapanış görmemiz gerekiyor. Yani 1.5780 fiyatının geçilmesi gerekiyor. Aksi durumdaki tüm yükselişler yukarıda belirttiğim gibi satış fırsatı oluşturacaktır.


GBP USD

H4 grafiğine gelince; fiyatın bulut gövdesinin üzerine çıkmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Ancak kırılma henüz gerçekleşmemiştir. Çünkü kırılmanın ilk işareti olabilecek, Chinkounun onayı henüz oluşmamış. Ancak bulutun geçilmesi alımlarada güç kazandırabilir. Chinkounun onayı fiyatın 1.5525 direncinin üzerinde 4 saatlik grafiklerde bir kapanış görmemiz gerekiyor.Aksi takdirde bu yükseliş çok önemli bir satış fırsatı oluşturacaktır. Benim kanaatimde bu yönde. Dalga sayımım beni yanıltmaz ise düşüş dalgasının henüz tamamlanmamış olduğunu zannediyorum. Dalga sayımıma göre bu düşüş dalgasının ideal seviyesi 1.4810 fiyatı görünüyor. Dalganın min seviyesi ise 1.5170 fiyatı görünüyor. Düşüş dalgası 1.5170 fiyatını görmeden bu tepki alımları geldiği için aşağı yönlü hareketin henüz tamamlanmamış olduğunu kabul ediyorum. Bu nedenledir ki aşağı yönlü son bir satış dalgası görebileceğimi zannediyorum.


GBP USD

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.