40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Mehmet Pamukçu Analizleri EUR /USD

Yayın Tarihi 30.01.2012 12:20
EUR/USD
-

Perşembe günü yaptığımız analizimizde, günlük grafikte oluşan Td Sequential setup süreci 9. adım sinyaline dikkat çekmiştim. Parite kritik direnç seviyesi olan 1.3200 direncininde üzerine çıkmayı başardı ve böylece alımların güç kazanabileceğin gösterdi. Kanaatimce paritede belli bir süre yatay bant hareketi gözlemliyebiliriz. Bu çıkış dalgası yukarı yönlü yeni bir trendin ilk yükseliş dalgası olabileceği gibi aşağı yönlü düşüş dalgasının düzeltme dalgası da olabilir. Grafikte gösterdiğim 1.3545 direnci bu sorunun cevabını veren kritik seviye olacaktır. Parite bu direnci kırdığında yeni bir yükseliş dalgasının başladığının teyitini oluşturacak ve paritenin bu durumda 1.4000 seviyelerinin üzerine tekrar çıkma olasılığı güçlenecektir.  Bu haftaki beklentimiz yatay bant hareketinin devam edeceği şeklinde olduğundan desteklerde alış pozisyonları açmak ve dirençlerde satışa dönmek suretiyle güniçi hareketlerinizi scalping tarzına benzer bir mantıkla yapmanız doğru olabilir. Ama aşağı yönlü hareketin devamını düşünen yatırımcılar için Perşembe günkü analizimde de belirttiğim gibi orta vadeli bir fırsat seviyeleri içerisinde de bulunuyor olabiliriz. Benim tercihim yatay bant hareketlerinden yana olacağından bu olasılığı ön planda tutmaya çalışacağım. Öncelikle 1.2630 ve 1.3225 dalgasının fibo seviyeleri destek seviyeleri olabileceğinden bunları unutmamak gerekiyor. %23.6 1.3085, %31.8 1.3000, %50 1.2925 %61.8 1.2855 fiyat bölgelerini oluşturuyor. Paritenin yeniden 1.3225 direncinin üzerine çıkması durumunda ise hedef 1.3310 direnci olacaktır. Ancak bu olasılık gerçekleşirse bunun yeni bir satış fırsatı oluşturacağını zannediyorum. Bu seviyenin üzerinde bir fiyat hareketini, düzeltme dalgası gelişmeden görebileceğimizi şimdilik düşünmüyorum.

EUR USD

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.