40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

LTC’de Halving Rallisi Devam Eder mi? DOGE Dip Bölgeden Bir Sıçrama Daha Görebilir mi?

Yayın Tarihi 05.07.2023 13:41
BTC/USD
-
LTC/USD
-
DOGE/USD
-
DOGE/USD
-

Kripto para piyasaları Haziran ayının ikinci yarısında toparlandıktan sonra Temmuz ayına kazanımlarını koruyarak sakin başladı. Bitcoin, 30.000 dolar bölgesine girdikten sonra yükseliş eğilimini yataya çevirirken direnç bölgesini aşmakta zorlanıyor. Bu durum altcoin piyasasında bazı kripto paraların hızlı yükselişine imkan tanıyor. 

Bu altcoin’lerde biri olan Litecoin, haftaya düşüşle başlamasına rağmen haftalık bazda kazancını %20’nin üzerinde tutmaya devam ediyor. Litecoin piyasası özelindeki gelişmeler kripto paranın yükseliş potansiyelini desteklemeye devam ediyor. 

Dogecoin ise en büyük memecoin olma unvanıyla soz zamanlarda bu alana artan ilgiye bağlı olarak her daim volatil hareket etme potansiyelini koruyor.

Litecoin (LTC)

Litecoin Günlük Grafiği

Litecoin, Haziran ayı başında SEC etkisiyle satışların hızlanmasıyla yükselen kanalın altına sarkarak 71 dolara kadar geriledi. Ancak olumlu beklentilerini koruyan varlık Haziran ayındaki gelişmelerin de etkisiyle hızlıca toparlandı kanal hareketine geri döndü.

LTC’nin dip bölgelerden hızlı talep görmesini destekleyen gelişmeler arasında büyük finans kuruluşlarının desteklediği EDX Markets’in kripto ticaretine LTC’yi eklemesi ve Litecoin ağında Ağustos ayında gerçekleşecek olan halving etkinliği ilk sırada. 

Olumlu beklentiler ışığında hareket eden LTC, 15 Haziran’da başlayan hızlı yükselişine kısıtlı düzeltmelerle devam ediyor. Bu yolda 24 - 28 Haziran tarihleri arasında ilk kısmi düzeltme görülürken ortalama 82 dolarda destek bulan LTC, yoluna devam ederek 100 dolar bandına adım attı. 

Güncel durumda 100 dolar üzerinde zemin oluşturmaya başlayan kripto para Temmuz ayı itibarıyla ikinci düzeltmesini gerçekleştiriyor. Son yükseliş hareketi baz alınarak bakıldığında LTC’nin ortalama 96 - 102 dolar aralığında bulunan destek bölgesini koruduğu sürece yükselişine devam etmesi beklenebilir. 

Alıcılar, bu bölgenin üzerinde sağlam durabilirse yeni katılımcıların eşliğiyle birlikte ivmesini devam ettirebilecek olan LTC, teknik görünüme göre 150 dolar seviyesine doğru bir harekete başlayabilir. Bu fiyat seviyesi günlük grafikte yükselen kanalın üst çizgisiyle son düşüş dalgasına göre Fib 2,618 değerinin kesişimine göre belirlendi. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son bir haftalık fiyat hareketine bakıldığında ise LTC’nin kısa vadede 111 - 115 dolar aralığında dirençle karşılaştığı görülüyor. Destek alanının üzerinde yukarı yönlü denemelerde 115 doların günlük kapanışla aşılması durumu, 120 dolar kapısını açma ihtimali yükseltir. 

Böylece Fibonacci genişleme bölgesinin üzerinde bir haftalık kapanış gelirse Litecoin’in Ağustos ayında gerçekleşecek halving öncesi 150 dolar seviyesine dokunabileceğini görebiliriz. 

Alt bölgeleri kontrol edersek; kripto para için 102 dolar en yakın destek noktası olarak güncelliğini koruyor. Bu değerin altına sarkma durumunda 96 dolara kadar bir düşüş görmek mümkün olabilir. Olası bir düşüşte bu bölgelerin korunma ihtimali yüksek kalırken ardından gelebilecek olan toparlanmanın daha kuvvetli olabileceğini görebiliriz. 

Dogecoin (DOGE)

DOGE Günlük Grafiği

DOGE, Nisan ayında 0,1 dolara dokunduktan sonra başlayan düşüş trendini 0,06 dolarda bulduğu destekle yavaşlattı. Bu bölge aynı zamanda DOGE’nin son bir yıllık dip seviyesiydi. Bu noktadan gelen tepki alımları ise kripto parayı şu ana kadar 0,07 doların hemen üzerine kadar taşıdı.

Bundan sonraki süreçte DOGE’nin yoluna devam edebilmesi için 0,068 dolardaki (Fib 0,236) direnç bölgesini kırması gerekiyor. Kısa vadede aşılması gereken diğer bir bölge ise 0,07 - 0,073 dolar aralığı. Bu bölge Mayıs ayında DOGE için önemli bir destek alanı oldu, ancak SEC gelişmesinin ardından piyasadaki toplu satışlar eşliğinde DOGE’de son bir yılın dip seviyesini bir kez daha ziyaret etti. 

Son aylarda memecoin piyasasına ilgi artışı görülürken yatırımcılar daha çok PEPE ve türevleri gibi yeni memecoin’lere yöneliyor. Ancak DOGE de uzun vadeli yatırımcıların portföyünde bulunan ve iş ispatı mekanizmasını kullanan bir kripto para olarak avantajını koruyor. 

Memecoin’lere olan talep artışının artması durumuna göre DOGE’nin yoluna devam etmesi için kritik hareket, 0,073 doların aşılması olabilir. Böylece bir sonraki hamlenin 0,082 dolara doğru olabileceğini görebiliriz. Ardından DOGE için 0,095 dolar bölgesi gündeme gelebilir. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Düşüş senaryosunda ise ortalama 0,065 dolar altında günlük kapanışlar görmek kripto parada toparlanma sürecini bozacak olup düşüş trendinin 0,06 doların altına doğru devam etmesine yol açabilir. 

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.