🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kripto Piyasasındaki Talep Artışı ETH, XRP ve BNB’nin Trend Dönüşü İçin Yeterli Olacak mı?

Yayın Tarihi 09.11.2023 14:22
BTC/USD
-
ETH/USD
-
BNB/USD
-
XRP/USD
-

Kripto para piyasalarında bu hafta ılımlı yükseliş devam ederken bugün alımların daha da hızlanmaya başladığı görülüyor. Bitcoin, 36.500 dolardaki kritik direnci üzerinde hareket etmeye başladı. En büyük kripto paranın haftalık kapanışı 36.500 dolar üzerinde gerçekleştirmesi durumunda trendin 40.000 dolar bandına doğru devam etme olasılığı artacaktır. 

Spot Bitcoin ETF gelişmelerinin katalizör olmaya devam ettiği kripto piyasasında altcoin’lerdeki yükselişler de dikkat çekici boyutlara ulaştı. Bugün piyasa değeri ve işlem hacimleriyle altcoin piyasasını domine eden Ethereum, XRP ve BNB’nin son durumunu değerlendirdik. 

Ethereum (ETH)

Ethereum, Ağustos ayındaki 2023 yılı yükselen trendini sert şekilde kırdıktan sonra 1.550 dolar desteğini korumayı başararak düzeltme aşamasını tamamladı.ETH/USD Günlük Grafik

Ekim ayının ortasında destek bölgesinden başlayan alımlarla dik ivmeli bir yükselişe giren en büyük altcoin, kısa vadeli düşüş trendini de kırdıktan sonra daha sağlam bir trend görünümü vermeye başladı.

Ethereum, bu hafta Nisan ayı merkezli düşüş trendi baz alınarak bakıldığında Fib 0,618 değerine denk gelen 1.900 dolar direncini test etmeye başladı. Bugün alımların hızlanmasıyla bu direnci kırmak adına hamle yapan kripto paranın 1.900 dolar seviyesi üzerinde kaldığı sürece 2.000 dolar bandına doğru hareket etmesi olası gözüküyor. 

Kripto paranın 2.000 dolar seviyesini geri kazanması ise trendin orta vadede 2.200 - 2.400 dolar bölgesinde formasyonunu tamamlayabileceğini görebiliriz. Bu yolda 2.000 dolar  ve 2.120 dolar bölgelerinde, geçmiş fiyat hareketlerine göre bir trend dönüşü görüldüğü noktalar olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden alıcılar ETH’yi yukarı taşırken bu direnç noktalarında zorlanabilir. 

Alt bölgede ise olası bir satış baskısının oluşmasıyla 1.900 desteği kaybedilirse hemen altında 8 günlük EMA değerinin 1.875 dolarda bir ara destek oluşturabileceğini görebiliriz. Bu seviyenin kırılması ise 1.800 dolara kadar bir düşüşü tetikleyebilecek olup mevcut trendin korunması için ETH’nin 1.800 dolar üzerinde kalması önemli olacak. 

Teknik göstergeler açısından bakıldığında kısa vadeli EMA değerlerinin birbirinden uzaklaşması ve ideal konumda bulunması yükselişi destekliyor. Günlük grafikte Stokastik RSI’da 80 değerinin altında kalmasına rağmen bugün alımlarla yatay konuma geçerek yükselişin devam edebileceğine dair sinyal üretiyor. 

Özetle Ethereum’da trendin devamı bu hafta 1.900 dolar seviyesinin korunmasına bağlı gibi duruyor.

XRP

XRP, mevcut trendinde bu hafta 0,687 dolardaki Fib 0,618 değerini hızlı şekilde geçtikten sonra bu desteğe dönüşen bu noktaya doğru bir geri test gerçekleştirdi.XRP/USD Günlük Grafik

Dünkü işlemlerde bu fiyat seviyesi korunurken bugün alımlarla birlikte yeniden yükselişe geçen XRP için bir sonraki direnç noktası 0,746 dolardaki Fib 0,786 değeri olarak duruyor. Bu noktada hacimli şekilde kırılırsa kripto paranın bir sonraki hedef bölgesinin 0,9 - 1 dolar aralığı olabileceğini görebiliriz. 

Olası bir geri dönüşte ise XRP’nin 0,64 - 0,68 dolar aralığında desteklenmesi trendin korunmasını sağlayacaktır. Bu bölgenin kaybedilmesi ise bir trend dönüşü olarak algılanabilir ve kripto paranın 0,6 dolara doğru geri çekilebileceğini görebiliriz. 

XRP özelinde Ripple’ın SEC ile davası yakından takip edilirken dava sürecinde ibrenin büyük ölçüde Ripple’a döndüğünden bahsedilebilir. Ripple’ın nihai bir zafer elde etmesi durumunda kripto parada Temmuz ayında görüldüğü gibi hızlı bir sıçrama ihtimali oldukça yüksek. Bu yüzden XRP’nin olumsuz bir haber gelmediği sürece mevcut destek bölgesi üzerinde tutulması olası gözüküyor. Buna göre yatırımcılar kripto paranın 0,64 - 0,68 dolar aralığına gevşeme durumlarını alım fırsatı olarak değerlendirebilir.

Ayrıca bu hafta 0,68 dolara doğru gerçekleşen geri test ve fiyat seviyesinin korunması kripto parada talebin canlı kaldığının önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. 

BNB

BNB, geçen ay 2023 yılı desteğini bir kez daha koruduktan sonra trend dönüşü için önemli bir hamle yaptı. BNB/USD Günlük Grafik

Bu hafta 250 dolar bandına adım atan BNB, Haziran - Ağustos ayında yatay hareket ettiği bölgenin üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Düşüş trendin uzun bir süre destek bölgesi olarak çalışan 230 - 250 dolar aralığı Kasım ayındaki talep artışıyla hızlı geçilmesine rağmen 250 dolar direncinin henüz kırılamadığı görülüyor. 

Haftalık kapanışın 250 üzerinde gelmesi 260 dolarda bulunan daha önemli bir direnç noktasını gündeme getirecek olup bu seviyenin de günlük kapanışlarla aşılması BNB’de 300 dolar kapısını açabilir. Böylece BNB, Haziran ayında Binance’in SEC kaynaklı yaşadığı olumsuzlukla kaybettiği değeri geri almak adına önemli bir hamle yapabilir. Diğer yandan SEC ile Binance arasında dava sürecinin devam etmesi, temel olarak BNB’nin yükseliş trendindeki en büyük engeli olarak duruyor. Diğer yandan BNB, Binance’in zaman zaman Launchpad platformunda listelediği varlıklar için kilitlediği varlık olması başta olmak üzere kullanım durumuyla düzenli talep gören bir altcoin olma özelliğine de sahip. 

Sonuç itibarıyla mevcut görünüm BNB’nin 250 dolar direncini aşmak için mücadele ettiğini gösterirken kırılımın gerçekleşmemesi kripto paranın 230 dolara kadar gevşemesine yol açabilir. Olası bir düşüşte 230 doların korunması durumunda yukarı yönlü trendin güçlenebileceğini görebiliriz. 

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.