🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kripto Para Piyasasında Bugün Bilinmesi Gerekenler

Yayın Tarihi 12.01.2023 10:43
BTC/USD
-
ETH/USD
-

Piyasa Notları

Kripto para piyasaları ralli yapıyor. Son dönemde dar bir bant aralığında ve düşük yüzdelerle primlenen kripto paralar dün hareketlendi. Bitcoin’de değerlenme %5’lere ulaşarak 18.500 dolar görüldü. Ethereum 1400 dolar’ı kırdı. Altcoinlerde günlük yükselişler %10’ları buldu. Geçmişte yaşadığı negatif ayrışmayı telafi etmeye çalışan piyasalar 2023 yılına son derece olumlu başlamış oldu. Bitcoin’in yıl başından bu yana yükselişi %10’u, Ethereum’un ise %20’leri buldu. Yükselişin ardında ise FTX borsası için görülen davada şirket avukatının alacaklılara borçların ödenmesi için 5 milyar dolar geri alım yapıldığı haberi etkili oldu. Yükselişin ardından kripto paraların toplam piyasa değeri tekrar 900 milyar dolar sınırına dayandı. Günlük hacimler ise 50 milyar dolar ile 1 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Ek olarak küresel piyasalar da destekleyiciydi. ABD Wall Street endeksleri günü %1’in üzerinde yükselişlerle kapattı. Salı günü Fed Başkanı Powell’ın konuşmasında şahin sürprizler yapmaması ve Fed başkan yardımcılarının enflasyon hakkında olumlu beklentileri piyasaları 2 gündür destekliyor. Bugün ise haftanın en önemli majör verisi olan ABD enflasyonu açıklanacak. Beklenti ABD’de enflasyonun %7,1’den %6,5’e gerilemesi yönünde. Beklentilere paralel ve altındaki bir veri hali hazırda moralli olan kripto paraları desteklemeye devam edebilir.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin Teknik Grafiği

Bitcoin yükseliş hareketine yeni yılın 11. gününde de devam etti. 
18.300 dolar seviyelerine kadar yükselip ret alan Bitcoin gün içerisinde 18.150 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Günlük kapanışını 17.880 dolar üzerinde yapması pozitif görünümünü devam ettiriyor.
Yukarı yönlü hareketliliğin devamında ilk direnç seviyesi 18.385 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin aşılması ve kalıcılık sağlaması halinde 18.900 dolar seviyelerine kadar yükselişi beraberinde getirebilir. Ardından 19.300 dolar seviyeleri test edilebilir.
Aşağı yönlü hareketlilikte ise 18.020 dolar seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. 18.000 dolar seviyelerine tutunamaması halinde ise 17.500 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum Teknik Grafiği

Ethereum 12 günde %20 civarında yükselişin ardından gün itibariyle 1400 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor.
200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde olması ve 1320 dolar direnç seviyesinin üzerinde günlük kapanış yapması pozitif görünümünü desteklemeye devam ediyor.
Yukarı yönlü hareketliliğin devamında 1460 dolar seviyesi kritik bir direnç olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin aşılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması halinde 1520 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.
1390 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayamaması halinde, aşağı yönlü hareketlilikte ise 1325 dolar seviyelerini test etmesine sebep olabilir. 1325 dolar üzerinde tutunamaması halinde 1280 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebilir

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.