🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kahve Son Beş Ayın En İyisini Tamamlamaya Hazırlanıyor, Starbucks'tan İyi Sonuçlar Bekleniyor

Yayın Tarihi 27.04.2021 17:09
SBUX
-
KC
-
RC
-
Bu çok sık yaşanmaz, arabica kahve çekirdeğinde uzun pozisyondaki yatırımcılar son beş aydaki en iyi aylık performansı tamamlamaya hazırlanırken, ünlü kahve zinciri Starbucks'ın (NASDAQ:SBUX) hissedarlarını da iyi bir çeyrek bekliyor olabilir.
 
Kahve Vadeli İşlemleri Haftalık Grafik

Starbucks ilk çeyrekte Wall Street'in istediği bol kafeinli satışları sağlayamadı ancak Barron's şimdi zincirin bugünkü kapanışın ardından yayınlayacağı ikinci çeyrek sonuçlarıyla yeni bir şansa sahip olduğunu belirtti.
 
Kahve sevdalılarının da söyleyeceği gibi; kahve üretim bölgesi, çeşit ve tür gibi parçalarının toplamından daha fazlası.
 
Sonuç olarak, arabica çekirdekleri en iyilerden kabul ediliyor ve Starbucks da büyük oranda Brezilya'da yetiştirilen bu türü kullanıyor. Bunun aksine, diğer önemli çekirdek türlerinden biri olan robusta, büyük roanda Vietnam'da üretiliyor.
 
Pazartesi seansında, New York'ta işlem gören en yakın ay arabica vadeli işlem sözleşmesi günü pound başına 1,4235 dolarda kapatarak Mart kapanışından bu yana %15,3 yükselmiş oldu.
 
Eğer sözleşme bu çizgiyi sürdürürse, arabica yaklaşık %16 yükseldiği Kasım'dan bu yana en iyi aylık performansını kaydedecek.

Brezilya'daki Hava Koşulları Arabica Rallisi İçin Kilit Öneme Sahip

 
Chicago merkezli Price Futures Group'tan mahsul analisti Jack Scoville, Brezilya'da arabica üretimini neredeyse üçte bir kadar kısıtlayan kurak hava koşullarının ralliyi desteklediğini belirtti:
"Piyasa için en önemli faktör Brezilya'daki hava koşulları ve ülkedeki üretim durumu."
 
"Bazı kooperatifler ve ihracat birliği üretimde ciddi bir düşüşün yaşanacağını dile getiriyor ve bazı tahminler potansiyel %30'luk bir azalmayı içeriyor."
 
Scoville, Brezilya'nın mevcut arabica üretiminin iki yıllık bir üretim döngüsündeki dönem dışı bir mahsul olduğunu söyledi.
 
Scoville'e göre tomurcuklanma döneminde hava koşulları normalden daha kuruydu ve şimdi bu kurak koşullar geri döndü.
 
Ancak Brezilya'nın yüksek kaliteli arabica çekirdekleri üreten komşu ülkelerindeki—Kosta Rika, Meksika ve Guatemala—hava koşulları ve üretim seviyeleri daha iyi durumda.
"Latin Amerika'nın diğer bölgelerindeki üretim koşulları çeşitlilik gösteriyor; kuzey bölgelerde iyi koşullar görülürken, merkez bölgelerde de döngü başlarındaki yıkıcı sellerin ardından koşulların iyileştiği belirtiliyor."

Investing.com Arabica İçin "Güçlü Al" Diyor

 
Fiyat açısından, arabica vadeli işlemleri aynı zamanda iyi bir teknik bölgede olabilir.
 
Investing.com'un Günlük Teknik Görünümü arabica için "Güçlü Al" sinyali verirken, 1,4235 dolarlık Pazartesi kapanışına karşılık direnç 1,45 ilâ 1,48 dolar arasında görülüyor.
 
Starbucks'ta ise, analistler kahve zincirinin kazançları konusunda iyimser ve bu hissiyat hisseye de yansımış durumda.
 
COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılması ve ekonominin yeniden açılması tüm sektörlerdeki şirketlere yardımcı olacak. Ancak analistlere göre, insanlar iş yerlerine ve okullarına giderken kahvaltılarını ve kahvelerini yol üzerinden aldıkları için Starbucks fayda sağlamak için özellikle iyi bir pozisyonda.

Starbucks'ın Gelecek İçin Büyük Planları Var

 
Starbucks varlık alanını genişletmeye yönelik büyük planlara sahip; açılması planlanan 200 bin yeni şube ABD'nin kayda değer her sokağının köşesinde bir Starbucks'ın olmasını sağlayacak.
 
Şirket ilk çeyrekte Çin'dekiler de dahil olmak üzere 278 yeni şube açarak yıldan yıla %4'lük bir büyüme kaydetti ve dönemi küresel çapta 32.938 şubeyle tamamladı. Bu şubelerin %51'i şirket tarafından yönetilirken, %49'u lisanslı bir şekilde çalışıyor.
 
Starbuck'ın ikinci çeyrekte 6,78 milyar dolarlık gelirle birlikte hisse başına 53 sent kâr açıklaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise 6 milyar dolarlık gelirle birlikte hisse başına kâr 32 sent seviyesindeydi. FactSet'in takip ettiği 33 Starbucks analistinin %58'i hisse için "satın al", %42'si ise "tut" derecesi veriyor. Analistlerin hiçbiri hisse için düşüş beklentisine sahip değil. Analistlerin ortalama fiyat hedefi ise 118,57 dolar.
 
Starbucks bu gece (Türkiye saatiyle) 00:00'da bir konferans görüşmesi düzenleyecek.
 
Açıklama: Barani Krishnan, incelediği her piyasadaki analizlerine çeşitlilik katmak amacıyla kendine ait olmayan çeşitli görüşleri de yazılarına katmaktadır. Bir Investing.com analisti olarak farklı görüşleri ve piyasa değişkenlerini sunmaktadır. Kaleme aldığı emtia ya da menkul kıymetlerde bir varlık ya da pozisyon sahibi değildir.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.