40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Hızlı Toparlanma Potansiyeline Sahip 3 Altcoin

Yayın Tarihi 24.08.2023 13:56
BTC/USD
-
SHIB/USD
-
RUNE/USD
-
SOL/USD
-

Kripto para piyasaları geçen haftaki sert düşüşün ardından son 7 günde yatay hareketine devam ediyor. Toplam piyasa değeri uzun bir yatay görünümün ardından Haziran ayı seviyelerine kadar düştükten sonra ortalama 1,05 trilyon dolar bandında denge buldu.

Son 48 saatlik fiyat hareketine bakıldığında ise önceki günlere göre volatiltede bir artış olduğundan söz edilebilir. Ağustos ayının son haftasına girilmeden önce küresel piyasa gündemindeki Jackson Hole Sempozyumu’ndaki konuşmalar kripto para piyasalarının yönü konusunda da belirleyici etkiye sahip olabilir. Özellikle yarın Fed Başkanı Powell’ın konuşması yakından takip edilecek. 

Bitcoin, hafta boyunca 26.000 dolardaki desteğini korumayı başarırken dünden bu yana yukarı yönlü ataklar dikkat çekmeye başladı. Ancak alımların bir toparlanma sürecini başlattığını söylemek için henüz erken. Kaldı ki Powell’ın verebileceği şahin mesajlar, satış baskısını artırarak hâlâ kırılgan olan destek bölgesinin kaybedilmesi olasılığı artırabilir.

Bu yüzden kripto paraların kısa vadeli destek noktaları dikkatle takip edilmesi. Diğer yandan olası bir toparlanmada bazı altcoin’ler iç dinamiklerinden dolayı hızlı toparlanma potansiyeli taşıyor. Bugün hızlı bir toparlanma olasılığına sahip altcoin’ler arasında Solana (SOL), Shiba Inu (SHIB) ve THORChain’i (RUNE) inceledik.

Solana (SOL)

SOL/USD Günlük Grafik

8,86 milyar dolar piyasa değeriyle sektörün en büyük 9. kripto para birimi olan Solana, bugün Shopify entegrasyonuyla gündeme geldi. Bu entegrasyon, son aylarda sorunsuz çalışarak daha istikrarlı hale gelen Blockchain ağının kullanımı alanını artırmaya yönelik önemli bir hamle olarak kabul edildi. Solana, ayrıca katman-1 ağları arasında hızlı ve düşük maliyetli işlemlerle önemli bir konumda bulunuyor. 

Teknik açıdan bakıldığında SOL’un Temmuz ayında yılın zirve fiyatını 30,6 dolarda belirledikten sonra düzeltme hareketine başladığı görülüyor. Geçen haftadan bu yana hızlanan satışlarla SOL, 20 doların altına sarktıktan sonra bu noktada talep görmeye başladı. Geçen 2 ayda dip seviyelerden %130’u aşan değer artışı kaydeden SOL, bu hafta 19,7 dolara kadar gerileyerek Fib 0,618 değerine denk gelen ideal düzeltme seviyesinde tepki alımlarıyla karşılaştı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu noktadan gelen alımlar SOL piyasasında düzeltmenin son erdiğine dair ilk sinyali verdi. Bugün 21,8 dolara kadar yükselen SOL, geçen haftadan bu yana 22 dolar direncine takılmış durumda. Kripto paranın haftayı 22 dolar üzerinde kapatması durumunda toparlanma sürecine devam etmesi olası gözüküyor. Bu duruma kripto paraya yönelik talep artışına bağlı olarak SOL tokeninin 23,8 - 26,6 dolar dirençlerinin ardından 33 - 37 dolar aralığına doğru hamle yapabileceğini görebiliriz. Bu ivmenin gerçekleşmesi durumunda SOL, mevcut seviyelerden %50’nin üzerinde bir toparlanma görecektir. 

Solana grafiğine farklı bir açıdan bakarsak; son geri çekilmenin bi kanal içinde gerçekleştiğini görebiliriz. Son durumda SOL, kanalın alt bandını korumayı başardı. Buna göre hareketin devamında 23 dolar direncinin kırılması bir önceki görünüme benzer şekilde bir fiyat kopmasına neden olabilir. Bu yaklaşım da SOL için 33 - 37 dolar hedefini pekiştiren bir durum olarak karşımıza çıkıyor. 

Alt bölgede ise 19,7 dolar desteği önemini koruyor. Önümüzdeki günlerde olası bir satış baskısında 19,7 doların kırılımı yükseliş senaryosunu geçersiz kılabilir. 

Shiba Inu (SHIB)

Shiba, büyük umutlar bağlanan Shibarium gelişmesine bağlı olarak Haziran - Ağustos dönemi boyunca son 2 yılın dip seviyelerinden (0,0000065 dolar) %70 yükselerek 0,000011 dolara kadar yükseldi.

SHIB/USD Günlük Grafik

Katman-2 çözümü olarak Shiba ekosistemini farklı bir boyuta taşıyacağına inanılan Shibarum ağının sorunlu açılışı, Shiba topluluğunu hayal kırıklığına uğrattı ve SHIB tokeni, bu gelişmenin ardından düşüş ivmesini hızlandırarak son zirvesinden %35 değer kaybetti.

Güncel durumda anlamlı bir noktada destek gören SHIB, son bir haftalık fiyat hareketine göre ortalama 0,00008 dolarda denge buldu. Bir sonraki hamlenin kripto parayı 0,000009 dolar üzerine atması durumunda SHIB’in hızla toparlanarak 0,0000122 - 0,0000135 dolar aralığına kadar yükselebileceğini görebiliriz. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Diğer yandan günlük grafikte 0,0000085 - 90 dolar aralığında kısa vadeli EMA değelerinin toplanması bu bölgenin SHIB için sağlam bir direnç olduğunu gösteriyor. Bu bölgenin altında bir haftalık kapanış satış baskısını artmasına neden olabilir ve bu sefer SHIB’in 0,0000066 dolara kadar gerileyebileceğini görebiliriz.

Ayrıca Shibarium ile ilgili yeni gelişmeler de SHIB’in mevcut görünümü için etkili olacaktır. Katman-2 ağı, iyileştirmeler sonucu kısa sürede devreye alınır ve sorunsuz çalışmaya başlarsa bu SHIB için pozitif bir etki oluşturabilir. Sürecin uzaması ise özellikle büyük yatırımcıların SHIB piyasasında yüksek miktarlı satışlar yapmasına neden olabilir.

THORChain (RUNE)

THORChain platformundaki son gelişmeler yerel varlığı RUNE’ın performansını önemli derecede etkiledi. THORChain, yatırımcılar için benzersiz fiyatlandırma avantajı sunarken işlem hacimlerinin 2 katına yakın artışına şahit oldu.

RUNE/USD Günlük Grafik

Bununla birlikte THORChain, bu hafta kredi protokolünü devreye aldı. Bu protokol ile kullanıcılar BTC ve ETH gibi büyük kripto varlıkları teminat göstererek dolar cinsinden borçlanabiliyor. Kredi protokolünün hizmete açılacağına yönelik beklentiler de RUNE’ın Ağustos ayında değerini kısa sürede ikiye katlamasını sağlayan bir ralli yapmasını sağladı. 

20 Ağustos tarihinde 1,88 dolara kadar yükselen RUNE, böylece geçen haftaki genel piyasa düşüşünü pas geçmiş oldu. Diğer yandan kripto para, bu hafta kredi protokolünün devre alınmasıyla piyasadan bağımsız hareketine devam ederek düzeltme hareketine başladı.

Mevcut düşüş hareketi 1,5 doların üzerinde sonlanabilirse bu RUNE’ın kısmi düzeltme yaptığı görüşünü güçlendirir. Bu durumda kripto paranın bir sonraki yükseliş dalgasında orta vadeli görünüme göre  2,27 - 2,7 dolar aralığına doğru yükselişini tetikleyebilir. 

Buna göre henüz düzeltme aşamasına devam eden RUNE’ın trendine devam etmesi için 1,5 dolar üzerinde haftalık kapanış görmesi önemini hale geldi. Aksi durumda düşüş ivmesi  sırasıyla 1,4 - 1,29 - 1,12 dolardaki destek fiyatlarına kadar devam edebilir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

jasmy coin hakindaki dusunceleriniz belerdir
Shiba inu solanada hem fikirim
sağ olhocam teşekkür ediyorum
srm delist olduktan sonra buraların yatırım yeri olmadığına karar verdim
bu kelin soyledigi hicbirsey tutmuyor
Bence sol için doğru olabilir ama rune reklamı için bu yazıyı yazdığını düşünüyorum
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.