40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Gündem Güncel

Yayın Tarihi 27.06.2013 09:43
DJI
-
DE40
-
BA
-
BAC
-
CAT
-
MSFT
-
AA
-
CBKG
-
SAPG
-
HD
-
IBM
-
GFKG
-

Avrupa borsaları dün itibariyle düşüş trendini Çin tarafından gelen açıklamalarla yukarı yönlü yükselişe çevirmeyi başarmıştı. DAX endeksi 200 günlük hareketli ortalamasından toparlama yaşamıştı. GFK Tüketici Güven Anketine göre temmuz ayında veri beklenti ve önceki veri 6,5’tan daha iyi 6,8 olarak açıklandı. Endeks bugün de %1,66 artışla 7941 seviyesinde kapanış yaşadı. 2 günde toplamda %3,72 primlenen endeks için 7977 seviyesinde yer alan fibonacci direnci önemli. Bu seviyeden sonra 50 ve 20 günlük h.o. seviyelerin yer aldığı sırasıyla 8129 ve 8112 seviyeleri önem kazanacaktır. DAX endeksinde 9 sektörün tamamı değer kazancı yaşadı. Infenion Tecnologies önderliğinde teknoloji sektörü %4,62 ile en primli sektör oldu. Altyapı sektörü %2,25, Telekom %2,08 ve finansallar da %1,87 artış gösterdi. 30 hisse senedi arasında sadece 5 hisse değer kaybıyla kapanış yaptı. Commerzbank endekste en fazla işlem hacmi yaşanan hisse olurken günü %2,14 değer kaybıyla kapattı. Commerzbank bu yıl %36 değer kaybı yaşarken, bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Hizmetler endeksi içinde yer alan 40 hissenin en kötü performans gösteren hissesi oldu. Endeksin en fazla değer kazanan hissesi %4,99 ile Infenion Technologies oldu. SAP AG ise "bulut teknolojisi"nde şirketin büyümesinin 2 basamaklı olduğu açıklanınca hisse günü %4,57 primle kapattı.

ABD endekslerinde de toparlanma devam ediyor. GSYİH verisinin %2,4 beklenti ve önceki veriye göre düşük %1,8 açıklanması FED’in niceliksel gevşeme hamlesinde değişikliğe gitmeyeceği seklinde yorumlandı. S&P endeksi günü %0,96 değer kazancıyla kapattı ve dün 100 günlük hareketli ortalamasından yukarı yönlü çıkışını pekiştirdi. Yükselişe geçildiğini ve trendin tekrar başladığını konuşabilmek adına 1625 seviyeleri dolayısıyla 20 ve 50 günlük h.o. seviyeleri geçilmeli. 1580 seviyesi ilk destek seviyesi. 10 sektörün tamamı değer kazancıyla kapanış yaptı. Sağlık sektörü %1,48 ile en fazla değer kazanan sektör oldu. Altyapı %1,26, tüketici hizmetleri %1,13 ve tüketici malları da %1,11 değer kazandı. Temel maddeler Avrupa endekslerinde olduğu gibi değer kazancı en sınırlı olan sektör. Bank of America 22,24 milyon işlem hacmiyle en fazla işlem geçen hisse senedi oldu. Sprint Nextel Japon SoftBank ile satınalma anlaşmasına hissedarlarından gelen onayla birlikte $5 milyar sermaye akışı sağlayacağı ve böylelikle rakip kuruluşlar olan Verizon Wireless ve AT&T Inc. ile servis sağlayıcılığı sektöründe daha rekabetçi olmayı hedefliyor. Şirket günü %1,31 değer kazancıyla kapatırken 21 milyon işlem hacmiyle endeksin en fazla işlem görülen ikinci hissesi oldu. 85 hisse değer kaybı yaşadı. Microsoft’un Facebook için uygulama hazırladığı haberleri ve bununla %3,7 piyasa oranını yükseltebileceği haberleri hisseyi %2 üzerinde yükseltti. Ses Teknoloji şirketi hisse başı karlılığını arttırması sonrasında günü %5 primle kapattı ve en primli hisse oldu.

Dow Jones endeksi de günü %1 değerlenerek kapattı. 9 sektörün tamamı değer kazancı yaşadı. Sağlık sektörü %1,46 ile en primli sektör oldu. Tüketici hizmetleri %1,34 ve finansallar da %1,17 primli kapanış yaptı. Teknoloji sektörü %0,41 ile en az değer kazancı yaşayan sektör oldu. Microsoft 30 hisse arasında en primli hisse senedi oldu. Boeing %2,11, Home Depot %2,06 değer kazancı yaşadı. Sadece 3 hisse değer kaybı yaşadı. Alcoa ise Aluminyum fiyatlarının düşüş yaşamasıyla birlikte günü %2,15 değer kaybıyla kapattı. Diğer değer kayıpları Caterpillar ve IBM de yaşandı.

Bol kazançlı günler dilerim.

Saygılarımla.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.