🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Günün Grafiği: Ham Petrol Kaygan Zeminde

Yayın Tarihi 18.06.2021 15:29
USD/CAD
-
XAU/USD
-
DX
-
GC
-
HG
-
CL
-
NOK/USD
-
XLE
-
Bu yazı Investing.com için özel olarak kaleme alınmıştır.
 
Ham petrol iki günlük bir elden çıkarmanın ardından bugün destek bulmakta zorlanıyordu. Rallinin sonlanmasıyla birlikte en önemli soru, petrol fiyatlarının artık kaygan bir zeminde mi olduğu, yoksa bunun yükseliş trendinde bir duraklama mı olduğu. Ne olursa olsun, diğer emtia fiyatlarındaki düşüşlere ve bu hafta petroldeki düşüş eğilimli fiyat harekete bakarsak, en azından bir miktar daha satışın görülmesi beklenmeli.
 
Petrol fiyatları geçtiğimiz yıldaki tarihi düşüşün ardından, OPEC+ grubunun arz kısıtlamaları ve salgın kısıtlamalarının gevşetilmesiyle birlikte talepte toparlanmaya yönelik iyimserlik sayesinde keskin bir yükseliş gerçekleştirmişti. Dolardaki düşüş trendi de petrol fiyatlarını desteklemişti.
 
Ancak altın ve bakıra benzer şekilde, ham petrol de dolardaki bir toparlanmaya karşı dokunulmaz değil ve dolar FED'in şahin tondaki politika kararına tepki olarak güçlü bir geri dönüş yapıyor. Bazı diğer emtianın da zayıflama yaşaması, sektöre yönelik hissiyatın negatife döndüğü ve bu süreçte ham petrole zarar verdiği anlamına geliyor.
 
Petrol Günlük Grafik

Günlük grafik üç çubuklu bir tersine dönüş modeli ve bir trend kırılışını gösteriyor. Bu tersine dönüşün tabanı, bu yazını kaleme alındığı an itibariyle alttan test edilen, 71,00 dolar civarı. Daha önce destek işlevi gören bu seviyenin direnç göstermesi ve potansiyel olarak yeni bir düşüşe yol açması muhtemel. Bir sonraki potansiyel destek bölgesi, 67,00 - 68,00 dolar civarındaki taralı alan.
 
Haftalık grafiğe baktığımızda, fiyat hareketindeki düşüş eğilimini daha iyi görüyoruz:
 
Petrol Haftalık Grafik

Bu zaman aralığında, WTI mevcut olarak tamamlanmamış bir doji mumu gösteriyor ve bugün satışın devam etmesi durumunda, haftanın kapanışına kadar bir çekiç ya da düşüş eğilimli bir kapsayan muma benzeyebilir. İlginç bir şekilde, göreli güç endeksi (RSI) bir negatif ayrışma durumunda; petrol fiyatındaki daha yüksek zirvelere kıyasla daha düşük zirveler kaydediyor. Bu da zayıflayan bir boğa trendine işaret ediyor. Daha önce, bu tarz ayrışmalar petrolde büyük düşüşlere yol açmıştı.
 
Petroldeki düşüş, devam etmesi durumunda başka alanlarda sonuçlar yaratabilir. Örneğin, bu yılın en iyi performansını gösteren S&P enerji sektörü (XLE), endeks üzerinde baskı yapabilir. Kanada doları ve Norveç kronu gibi para birimleri de zarar görebilir.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.