40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Fed Kararı Sonrası Piyasayı Domine Eden Kripto Paralarda Son Durum

Yayın Tarihi 21.09.2023 13:45
BTC/USD
-
ETH/BTC
-
ETH/USD
-
DOGE/USD
-
ADA/USD
-
XRP/USD
-
DOGE/USD
-
SOL/USD
-

Fed, beklentiler doğrultusunda faizi son 22 yılın zirve seviyesinde sabit bıraktı. Ancak kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması beklenenden daha şahin geldi.

Powell, veri odaklı kalmaya devam edeceklerini bir kez daha öne çıkarırken enflasyonu düşürmek adında kararlı duruşlarının devam edeceğini söyledi. Bu bağlamda sıkı para politikasının devam edeceğine yönelik sinyal veren Powell, ayrıca büyüme beklentisinin artmasıyla daha fazla faiz artışının gerekeceğini belirtti. 

Bu söylemler, 2024 yılında olası bir faiz düşürme beklentisinin de ötelenmesine neden oldu. Kripto para piyasaları ise açıklamanın ardından kısıtlı bir negatif tepki gösterdi. Bu, mevcut durumun artık kripto piyasalarında büyük çoğunlukla fiyatlandığına işaret eden bir görünüm verdi. Önümüzdeki dönemlerde ise ABD enflasyonu ve büyüme göstergeleri, kripto piyasalarına yatırım kararlarında etkili olması beklenebilir.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin Günlük Grafik
Bitcoin, hafta içi işlemlerde toparlanma çabasında 28.000 dolara yakın seyreden 200 günlük ortalamasına doğru zayıf bir seyir izliyor. Bu yolda 50 günlük MA değeri, ortalama 27.100 - 27.200 dolar aralığında kripto para için dinamik direnç oluşturdu. 

Bu fiyat bölgesinin hemen üzerinde 27.400 dolar seviyesindeki 3 aylık EMA değeri de bir başka direnç hattı olarak takip edilebilir. Bitcoin, Temmuz ayından bu yana devam eden kısa vadeli ve
kademeli düşüş ivmesinde 27.400 dolar bandına denk gelen direnç bölgesi altında kaldıkça satış baskısının artabileceğini görebilir. 

Buna göre Bitcoin, 27.500 dolar seviyesinde bir haftalık kapanışının ardından 29.000 - 30.000 dolar direncinin kırılımına göre toparlanma sürecini 33.000 - 35.000 dolar bandına kadar devam ettirebilir. 

Alt bölgedeyse 26.500 dolar seviyesi, ara destek olarak takip edilmeye devam edilecek. Bu fiyat seviyesinin altında ise 25.150 dolara kadar uzanan daha kritik bir destek noktası bulunuyor. 25.000 dolar alanının kaybedilmesi durumunda satışların daha da hızlanması beklenebilir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ethereum (ETH)

Ethereum Günlük Grafik

Ethereum, son bir aydır düşüş eğilimini yavaşlatırken daha çok 1.560 - 1.670 dolar aralığında kaldı. Bu aralıkta ortalama 1.630 dolar seviyesi ara destek olarak çalışmaya devam ediyor.

ETH/BTC grafiğine göre son günlerde Bitcoin’e göre daha zayıf bir görünüme sahip olan Ethereum’un 1.600 doların altına sarkması durumunda düşüş eğilimini 1.400 dolar desteğine doğru uzatabileceğini görebiliriz. 

Olası bir toparlanma için ise 1.780 dolar üzerinde zemin oluşturmak önemli hale geldi. Bu hareket ETH’yi 1.900 dolar bandına taşıyacak momentumu sağlayabilir. Ancak Ethereum’un 1.700 dolar bandındaki direncin altında kaldıkça Nisan ayından bu yana devam eden düşen kanal içinde yılın dip seviyelerine doğru hareket etmesi muhtemel.

BNB

BNB Günlük Grafik

BNB, geçen ay 230 - 250 dolar aralığını kaybettikten sonra ortalama 210 - 220 dolar aralığına çekildi.

Bu süreçte 215 dolar pivot seviye olarak kullanılmaya devam ediyor. Aşağı yönlü yeni kopma durumunda 200 dolar seviyesini psikolojik bir destek noktası olarak devreye girebilir. BNB, bu seviyeden destek bulursa 300 dolar bölgesine doğru yeni bir toparlanma aşaması için kapı açılabilir. Bu yolda 235 ve 260 dolar seviyeleri direnç olarak gündeme gelebilir.

Aksi halde 200 doların altında düşüş döngüsünün 180 dolara kadar uzandıktan sonra sonlacağını görebiliriz. 

XRP

XRP Günlük Grafik

XRP, Ağustos ayında genel piyasa düşüşün arından yılın büyük bölümünde yatay hareket ettiği alan ortalama 0,45 - 0,53 dolar bandına geri döndü. 

Son günlerde yükselen işlem hacimleri ve SEC davasına yönelik gelişmelerle kripto manşetlerinde sıkça yer alan XRP, Eylül ayında 0,46 dolardan destek bulduktan sonra düşük ivmeli bir yükselişe başladı. Son ivme Temmuz zirvesi sonra başlayan geri çekilmeyi  tersine çevirmek adına önemli bir hamle olarak değerlendirilebilir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bununla birlikte XRP’nin yükseliş yolunda istikrar kazanması için 0,55 dolar bölgesini destek haline getirmesi daha önemli bir hareket olacak. Bu bölgeden daha fazla alıcı bulması muhtemel olan XRP’nin 0,55 doların ardından bir sonraki hamlesinin kısa vadede 0,7 dolar doğru olabileceğini görebiliriz. 

Alt bölgede kısa vadeli EMA değerleriyle korunan 0,5 dolar, kripto para için en yakın destek noktası olarak takip ediliyor. XRP, bu fiyat seviyesini koruyamazsa düşüş ivmesini 0,41 dolara doğru genişletebilir. 

Dogecoin (DOGE)

DOGE Günlük Grafik

DOGE, Haziran - Temmuz döneminde son düşüşün toparlanma hareketini 0,082 dolar bölgesine kadar Fibonacci seviyelerine göre ideal bir seviyede tamamladı. 

Temmuz zirvesinin ardından yeniden düşüşe geçen DOGE, bu sefer 0,06 dolardaki ana destek seviyesine kadar ulaştı. Kısa vadeli fiyat hareketine göre 0,06’dan destek bulan kripto para, şimdiye kadar yeni döngüsünde ilk direnç seviyesi 0,063 dolar bölgesini geçecek yeterli alıcı hacmine ulaşamadı. 

Elon Musk ile olan sıkı bağından dolayı sürekli olarak bir beklenti içinde olan DOGE için henüz Musk kanadından bir destek gelişmesi gelmemesi kripto paranın piyasa ile birlikte hareket etmesine neden oluyor.

DOGE için güncel direnç ve destek seviyelerine bakacak olursak; yukarı bölgede 0,0635 - 0,0685 - 0,0735 seviyeleri yukarı bir hareketin başlaması durumunda direnç olarak çalışabilir. 

Alt bölgede ise 0,06 dolardaki ana desteğin günlük kapanışlarla kaybedilmesi 0,47 - 0,55 dolar aralığına kadar bir geri çekilmeye neden olabilir.

Cardano (ADA)

ADA Günlük Grafik

Cardano, yılın ilk çeyreğinde kısa soluklu yükselişinin ardından Nisan ayından bu yana devam eden düşüş trend çizgisini takip ederek değer kaybına devam ediyor. 

Bu süreçte düşüş trendi Fibonacci genişleme seviyelerine kadar ulaştı. Güncel duruma göre ADA için 0,254 dolar seviyesi en yakın direnç haline geldi. İvmenin devamı halinde 0,23 dolar bir ara destek noktası olarak takip edilirken bu döngünün 0,2 doların hemen altına kadar devam edebileceğini görebiliriz. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Olası bir geri dönüş için 0,25 doların üzerinde 0,28 dolara doğru hacimli bir yükseliş gerekiyor, ancak ADA uzun zamandır görünümünü tersine çevirecek bir katalizör bulamıyor  ve piyasanın genel eğilimiyle yeni dip seviyeleri test etmeye devam ediyor. 

Solana (SOL)

SOL Günlük Grafik

SOL, Eylül ayının ilk yarısında düşüş kanalının altına sarktıktan sonra hızlı toparlandı ve kanal içine geri döndü. 

Son durumda SOL için 19,5 dolar seviyesi en yakın destek noktası olarak gözükürken yukarıda 20 dolar seviyesi kritik bir direnç fiyatını oluşturuyor. Solana, 20 dolar üzerinde bir haftalık kapanış gerçekleştirebilirse kanalı yukarı yönü kırarak trendini tersine çevirebilir ve bu sefer 25 dolar bölgesine doğru bir ivme görebiliriz. 

Alt bölgede ise 19,5 dolar altında 18 dolar desteği, düşüşün hızlanmaması için kritik bir destek olarak takip edilecek. 

Toncoin (TON)

TON Günlük Grafik

Son dönemlerde piyasadan ayrışan fiyat hareketiyle ilk 10 kripto para arasına katılan TON, 1,5 ay gibi kısa bir sürede Nisan ayından bu yana devam eden kayıplarını telafi etti. 

Bu hafta 2,5 dolara kadar yükselen TON, henüz 2,35 dolar bölgesindeki son zirve seviyesinden kopamadı. Bu hafta desteğe dönen 2,35 dolar seviyesi yakından takip edilecek. Hafta kapanışının bu değerin üzerinde gelmesi durumunda yükseliş ivmesi, 3 dolar doğru uzayabilir. 

Aksi takdirde geri dönüşte dik ivmeli yükselen kanalın alt çizgisi 2,1 dolara kadar bir geri çekilme görmek mümkün olacak. Olası düşüş ivmesinin uzaması durumunda ise 1,9 ve ardından 1,7 dolar seviyeleri destek noktaları olarak gündeme gelebilir. Bunun yanında 2,1 dolara kadar bir geri çekilmede bulunacak destek, daha sağlam bir yükseliş için ideal bir durum ortaya koyabilir. 

Son yorumlar

(criptoda yeniyim) yılın son ayına girerken hangi cripto alınır?
shiba dan artık bir cacık olmaz
vicdansızlar insan shib ile ilgili de yorum yapar
Güzel analizler, teşekkürler.
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.