🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

EUR/USD Hâlâ Düşüş Trendinde

Yayın Tarihi 21.09.2022 17:43
EUR/USD
-
DX
-
  • Tüm gözler FOMC'de - şahin bir tonla 75 baz puanlık bir faiz artışı beklenmeli
  • Rusya'nın saldırgan tutumu euroyu baskı altında tutacak
  • Parite altının kabullenilmesi, EUR/USD için bir başka zayıflık işareti
  • Yatırımcılar Fed'in çok beklenen bugünkü son faiz artırımını beklerken ve enerji krizini ihtiyatlı bir gözle takip ederken, yılın yeni bir dip seviyesine inme yolunda ilerleyen EUR/USD için düşüş trendinin görünürde bir sonu yok.

    Bu yılın büyük bir bölümünde tüm önemli yabancı para birimleri ABD doları karşısında zayıfladı ve Euro da bir istisna olmadı. Fed, enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırıyor ve bu, özellikle merkez bankasının nispeten daha az şahin olduğu ülkelere kıyasla tahvil faizlerinin ve doların keskin bir şekilde yükselmesine yol açtı.

    Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün toplantısını tamamlayacak ve çoğu analist kararın 75 baz puanlık faiz artışı olacağını düşünüyor. Bazı ekonomistler 100 baz puanlık bir artış beklentisinde ve artışın 75 baz puan olması durumunda EUR/USD'de ilk olarak bir sıçrama görebiliriz.

    Ancak herhangi bir potansiyel sıçramadan sonra, EUR/USD muhtemelen düşüşüne devam edecektir ve bu düşüş hızlı olacaktır. Bir kere, Fed'in faiz açıklamasında, nokta grafiklerinde ve/veya basın toplantısında şahin tonunu koruması muhtemel. {Enflasyon}}, Fed'in agresif tutumunu hafifletmesi için yeterince düşük değil. Diğer yandan, euro da devam eden karşı rüzgarlarla karşı karşıya.

    Ortak para birimi zaten zorlu bir yolculuk geçirdi ve bu yıl Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) giderek şahinleşmesinden faydalanamadı - en azından dolar karşısında. Bunun nedeni, yatırımcıların faiz oranlarındaki küçük bir artıştan ziyade zayıflayan Euro Bölgesi ekonomisi konusunda çok daha fazla endişe duymalarıydı. Yükselen enflasyonun anemik büyümeyle birleşmesi, yani stagflasyon, ECB'nin elinin kolunun Fed'den biraz daha bağlı olduğu anlamına gelirken, Fed daha güçlü performans gösteren ABD ekonomisinde yumuşak bir iniş yapmayı yeterli görüyor.

    Euro Bölgesi ekonomisi, kısmen Rusya'nın Ukrayna'daki savaşından kaynaklanan enerji krizi nedeniyle felç olmuş durumda. Rusya Devlet Başkanı Putin bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın toprak bütünlüğünü sağlamak için "kısmi seferberliğinin" bir parçası olarak Ukrayna'ya askeri yedeklerin gönderileceğini söyledi. Rusya'nın saldırganlığını bir adım öteye taşıyan bu son hamle, gaz tedariği konusunda Avrupa için pek de hayra alamet değil. Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunu güçlendirmesiyle birlikte savaş maalesef uzayacak gibi görünüyor ve bu da Rus enerjisine bağımlı olan Avrupa'nın geri kalanı için uzun ve soğuk bir kış anlamına gelebilir.

    EUR/USD için bu, temelde bir şeyler değişene kadar aşağı yönlü baskının devam etmesi demek.

    EUR/USD Günlük Grafik

    Teknik olarak, düşüşteki döviz kurundan faydalanmak isteyen boğaları heyecanlandıracak hiçbir şey yok. Zayıf makro tablo nedeniyle, satıcılar EUR/USD'yi her önemli direnç seviyesinde sunmaktan mutluluk duyuyor. Bu nedenle en az direnç gösteren yol, döviz kurunda güçlü bir teknik dip işareti görene kadar aşağı yönde kalmaya devam ediyor. Önceki 0,9955-1,0000 desteğinin kırılmasıyla birlikte bu bölge artık ayıların savunması gereken en önemli kısa vadeli direnç konumunda. Aksi takdirde, kısa pozisyon sıkışması kaynaklı bir sekme yaşanabilir.

    Düşüş trendi beklediğimiz gibi devam ederse, bu ayın en düşük seviyesi olan 0,9863'ün altında yılın yeni en düşük seviyesi minimum hedeftir. Bundan sonra, aşağı yönde 0,9772 (%127,2) ve 0,9656 (%161,8) Fibonacci uzatma seviyeleri izlenecek seviyeler arasında olacaktır.

    Açıklama: Yazar şu anda bu makalede bahsedilen enstrümanlardan hiçbirine sahip değildir.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.