40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Ethereum 4.000 Dolar Yolunda, SOL, DOGE ve SHIB’de Hedef Neresi?

Yayın Tarihi 29.02.2024 13:55
BTC/USD
-
ETH/USD
-
DOGE/USD
-
DOGE/USD
-
SHIB/USD
-
SOL/USD
-

Bitcoin, yükseliş trendinde bu hafta vites artırırken rekor seviyesine doğru yoluna devam ediyor. Altcoin piyasası da Bitcoin’e yönelik talepten pozitif etkilenirken son birkaç günde ciddi kazanımlar görülmeye başladı. 

Kurumsal yatırımcı talebinin hızla artmasıyla birlikte bireysel yatırımcılarda kripto alanına ilgisini artırmaya başladı. Sektöre yönelik fon akışı işlem hacimlerinin 200 milyar dolar seviyelerine kadar çıkmasını sağladı. Sakin bir piyasada günlük ortalama işlem hacminin 30 - 50 milyar dolar aralığında olduğu düşünüldüğünde alıcı ağırlıklı işlemlerin piyasayı yükseltmeye devam ettiğinden bahsedilebilir. 

Genel yükseliş trendinde Ethereum’un pozitif ivmesi biraz daha temkinli kalırken katman-1 sektörünün diğer önemli bir ağı olan Solana’nın yerel varlığı SOL, hafta sonundan bu yana daha agresif bir büyümeye sahip. Memecoin’ler bu hafta öne çıkan alan olurken bu alanın en büyük varlıkları DOGE ve SHIB’in bugün önemli sıçramalar yaptığına şahit oluyoruz. 

Bugün son fiyat hareketleri baz alınarak ETH, SOL, DOGE ve SHIB için kritik seviyeleri tespit etmeye çalıştık 

Ethereum (ETH)Ethereum Haftalık Grafik

Ethereum, Şubat ayının başında Ekim’den bu yana takip ettiğimiz yükselen kanalın alt bandından bulduğu destekle soluksuz bir yükseliş kaydetmeye devam ediyor. 

Geçen haftanın son günü 3.000 dolar seviyesinde net bir günlük mum oluşturan kripto para, yükselen kanalı yukarı yönlü kırdıktan sonra momentumunu artırdı ve uzun vadeki direnç seviyesi 3.315 doları (Fib 0,618) kararlı şekilde kırdı. Bu fiyat bölgesi zirveden başlayan düzeltme aşamasındaki toparlanma çabalarında Ethereum için bir direnç olarak çalışmıştı. 

Bu yüzden ETH’nin 4.000 dolar hedefine doğru giden yolda 3.315 dolar üzerinde haftalık kapanış gerçekleştirmesi son derece önemli. Bu gerçekleşirse kripto paranın teknik olarak 3.975 dolar seviyesine doğru bir engeli gözükmüyor. Bu noktada tek engel bu haftaki hızlı alımların ardından yatırımcıların kâr almaya başlama ihtimali. Bu durumda da desteğe dönme eğilimindeki 3.315 dolar seviyesini korumak önemli hale gelecektir. Bu değerin altında günlük kapanışlarda düzeltme hareketinin başlayabileceğini görebiliriz. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Haftalık grafikte Stokastik RSI ise yükseliş ivmesinin devam edebileceğine yönelik sinyal üretmeye devam ediyor. 

Ethereum, piyasadaki genel olumlu havayla birlikte yükselişi destekleyecek iki dinamiği de sahip bunlarda ilk ağdaki işlemleri daha verimli hale getirme potansiyeline sahip Dencun güncellemesi. Diğer katalizör ise spot Ethereum ETF’lerin yaz aylarına girilirken onaylanma ihtimalinin yüksek olması. Bu iki önemli gelişme önümüzdeki haftalarda Ethereum yukarı yönlü seyrini korumasına yardımcı olabilir. Ancak piyasada havanın hızla değişebildiği gerçeği göz önüne alındığında 3.315 dolar bölgesinin olası geri çekilmelerde dikkatle takip edilmesinde fayda var. 

Solana (SOL)Solana

SOL, toparlanma aşamasında yılbaşında kısıtlı bir geri çekilme gerçekleştirdikten sonra yoluna devam etme eğiliminde.

Ay başında 100 dolar seviyesini yeniden yakalayan SOL, bu psikolojik fiyat seviyesi üzerinde zemin oluşturmayı başardıktan sonra bu hafta genel eğilimle birlikte yönünü yeniden yukarı çevirdi. Bugün Aralık ayı zirvesini yeniden test eden SOL için haftalık grafikte 125 - 135 dolar alanı önemli bir direnç bölgesi olarak duruyor. 

Bu bölgenin üzerinde haftalık kapanış gelmesi durumunda kripto para, yeniden yükselen kanala dahil olacak ve bir sonraki kısa vadeli hedefinin 165 dolara doğru olabileceğini görebiliriz. Trendin devamı halinde ise takip edilecek diğer seviyeler grafikte görüldüğü üzere 200 ve son zirve 260 dolar olacak.

Direnç alanının kırılamaması durumunda ise 105 dolara doğru bir geri çekilme gelebilir. Ancak pozitif ivmenin korunduğu görülen haftalık SOL grafiğinde Stokastik RSI aşırı satım bölgesinin hemen üzerinde yatay kalıyor. Kripto paranın 135 dolar direncinin üzerinde kalınması durumunda gösterge, trendin devamı için ek bir olumlu sinyal üretmeye başlayacaktır.

Dogecoin (DOGE)Dogecoin

Dogecoin, bu haftaki sıçramasıyla tüm kısa vadeli dirençlerini etkisiz hale getirerek son düşüş ivmesine göre Fibonacci genişleme bölgesinin de üzerinde fiyatlanmaya başladı. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bugün, en son Ekim 2022 seviyesinde fiyatlanmaya başlayan kripto para için en yakın destek seviyesi için Fib 1,618 değeri olan 0.124 dolar takip edilecek. Zira Ekim 2022’de bu değerin üzerinde haftalık kapanıl gerçekleştiremeyen kripto para, hızlı bir geri çekilme görmüştü.

Memecoin piyasasındaki volatilite göz önüne alınarak bu değerin altında günlük kapanışlarda bir düzeltme beklemek yanlış olmayacaktır. İvmenin devam etmesi halinde ise 0,15 dolar bir sonraki hedef fiyat olarak takip edilebilir. Diğer bir senaryo ise piyasadaki olumlu görünümün devamı halinde DOGE’nin 0,124 dolar üzerinde kalarak bu bölgede yeni bir ticaret alanı oluşturması olacaktır. 

Olası geri çekilmelerde ise 0,124 doların altında 0,114 dolar kadar bir destek hattının oluşması da mümkün. 

Shiba Inu (SHIB)Shiba Inu

SHIB, bu hafta DOGE ile benzer bir grafik çizerken hafta başında 0,00001 dolara adım attıktan sonra piyasa yönelik talebin artmasıyla birlikte 0,000014 dolara kadar bir ralli gördü.

2022 yılının Haziran ayından bu yana geniş bir alanda yatay hareket eden kripto para, yaklaşık iki sene sonra ilk defa bu geniş bant aralığını kırmak için bir girişimde bulundu. 

Kısa vadede 0,00001370 dolar seviyesi SHIB için önemli bir direnç olarak kalırken bu değerin aşılması durumunda. Bir sonraki hedefin 0,000016 dolardaki Fib 2,618 değeri olabileceğini görebiliriz. Bu kırılım gerçekleşmezse 0,0000126 dolara kadarki Fibonacci seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecek. Olası bir geri çekilmede ise 0,0000118’deki son zirveye doğru bir geri test görme ihtimali artar. Ancak SHIB’in ortalama 0,000014 dolara kadar uzanabilecek uzun vadeli ticaret alanını kırması durumunda üstel büyüme girme ihtimali de teknik olarak mümkün gözüküyor.

Son yorumlar

Tesekkürler. 🙏
tşkr,
sağ olhocam teşekkür ediyorum bilginize
düşüncem tek bir evim olsun isterim
Ayy kuzum senin de benim de evim olsun inşallah 🤲🏻 Âmin Âmin Ecmain 🤲🏻
iyi şanslar diliyorum hayırlısını versin
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.