40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Ethereum 3.000 Dolar Bölgesine Doğru Yürürken SOL Yeniden Atakta, ARB Yeni Zirve Arayışında

Yayın Tarihi 15.02.2024 14:12
BTC/USD
-
ETH/USD
-
ETH/USD
-
SOL/USD
-
ARBm/USD
-

Bitcoin, bu hafta 52.000 dolar bandına adım atarken altcoin piyasasını da tetikledi. Kripto piyasası, genel olarak Ocak ayında kısa bir konsolidasyon aşaması geçirdikten sonra bu ay yoluna kaldığı yerden devam ediyor. 

Bu süreçte Bitcoin ile birlikte Ethereum’da da yukarı yönlü ivmede bir olgunlaşma görülürken geçen ay kısıtlı bir düzeltme gören Solana, bu hafta yeniden kısa vadedeki zirve bölgesini radarına aldı. Arbitrum da Solana grafiğine benzer ivme ile yeni bir ATH peşinde.

Ethereum (ETH)

Ethereum, Aralık ve Ocak aylarında ortalama 2.200 - 2.400 dolar aralığında yatay kaldıktan sonra Şubat ayında yakaladığı ivmeyle Ekim ayı orijinli yükseliş trendini devam ettiriyor.ETH/USD

Ocak ayında Ethereum’un ticaret hacmini artıracak spot ETF’lerin gündeme gelmesiyle hızla yükseldikten sonra piyasa geneliyle birlikte geri çekilen Ethereum, son olarak sektöre yönelik iyimserliğin artmasıyla ve ağındaki bazı önemli gelişmelerle hızla değer kazanmaya başladı. Spot ETF onayının yaza doğru geleceğine dair olumlu beklentinin yanı sıra ağda gerçekleşecek olan yeni güncellemenin de Ether kullanımı için olumlu olacağı yorumları ve stake edilen Ether miktarının toplam arzın dörtte birine ulaşması, diğer pozitif gelişmeler olarak sıralanabilir. 

Son duruma göre uzun vadeli Fibonacci seviyeleri baz alınarak bakıldığında ETH, 2.400 dolar yakın seviyedeki Fib 0,382 direncini kırmakta bir süre zorlandıktan sonra bir sonraki engeli olan 2.850 dolara doğru hareketlendi. 

Mevcut momentuma göre bu fiyat seviyesi, ETH’nin 3.000 dolar seviyesine adım atma noktasında son engele olarak görülebilir. En büyük altcoin’in 2.850 dolar üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda 3.300 dolardaki Fib 0,618 değeri, kısa vadeli hedef olarak takip edilecek. Ardından olası bir ETF onayına kadar trendin 4.000 dolar bölgesine doğru devam etmesi mümkün hale gelebilir. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükseliş yolunda kısa süreli geri çekilmeler de görülebilecek olup olası kâr satışlarında 8 ve 21 günlük üstel hareketli ortalamaların ETH için dinamik destek olarak çalışması muhtemel. Buna göre en yakın destek hattı şu an 2.500 - 2.600 dolar aralığına oluşuyor. Ekim ayında başlayan son yükseliş incelediğinde bu ortalamaların çoğunlukla destek hattı olarak kullanıldığını görebiliriz. 20 Ocak kırılımında ise ETH fiyatı, 3 aylık EMA değerine kadar düştükten sonra bu noktadan yeniden talep görmeye başladı. Bu da benzer bir kırılımda 2.300 doların altına kadar bir sarkma olabileceği şeklinde yorumlanabilir. 

Bu çıkarımların haricinde Haftalık Ethereum grafiğinde Stokastik RSI’ın yönünü yeniden yukarı çevirme eğiliminde olduğu görülebilir. Buna göre ETH fiyatının 2.850 dolar üzerinde bir zemin oluşması durumunda Stoch RSI’dan da yükselişin devamı yönünde bir sinyal alınacak.

Solana (SOL)

Ocak ayı boyunca Eylül - Aralık ayı yükselişinin düzeltmesini gerçekleştirdi. Bu düzeltme Fibonacci ölçümüne göre ortalama 85 dolara denk gelerek Fib 0,382 değerinde kısıtlı kaldı. SOL/USD

SOL’un yeniden 100 dolar bandını yakalamasıyla kısıtlı düzeltmenin teyit edilmesinin ardından devam eden ivmede ilk direnç noktası son zirve fiyatı 125 dolar olarak takip edilecek. Daha sonra tarihi zirve ve dip seviyeleri referans alınarak bakıldığında 130 - 140 dolar bölgesinde dirençle karşılaşılabileceği görülüyor. Bu bölgenin üzerinde ise uzun vadeli görünümde Fib 0,618 değerine denk gelen 160 dolar trendin devamı için son derece kritik bir nokta olarak öne çıkabilir.

Alt bölgede ise SOL için 110 dolar seviyesi şu an en yakın destek olarak dururken olası bir geri çekilmede 100 dolar seviyesinin hâlâ radarda olduğundan bahsedilebilir. 100 dolar bandının kaybedilmesi durumunda ise satıcılar, SOL’u 85 dolardaki 3 aylık EMA seviyesine kadar çekebilir. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Sonuç olarak SOL’un 125 - 130 dolar aralığında yakalayabileceği ivme trendin devamı için son derece önemli gözüküyor.

Arbitrum (ARB)

ARB, geçen ay yaklaşık 1,7 dolar seviyesinde durdurduğu geri çekilmesinin ardından yönünü yeniden yukarı çevirdi ve 1,95 - 2,25 dolar bandındaki Fibonacci genişleme seviyesine geri döndü. ARB/USD

Kısa vadeli düşüş ivmesine göre ARB’nin yeni bir rekor seviye için önündeki ilk direnç fiyatı 2,15 dolar gibi gözüküyor. Bu değerin üzerinde net bir günlük kapanış gelmesi durumunda kripto paraya yönelik talebin hızlanabileceğini görebiliriz. 

Bu durumda trend, 2,4 - 2,6 dolar aralığına kadar uzanabilecek olup olası bir kırılımda bir sonraki hedef bölge olarak 3,1 dolar takip edilecek. 3,17 seviyelerine denk gelen hedef fiyat, hem uzun vadeli hem de kısa vadeli Fibonacci ölçümleriyle uyumlu gözüküyor. 

Satış baskısının artması durumunda ise geri çekilmelerde 1,95 - 2 dolar bölgesi önemli hale gelecektir. Bu destek alanının aşağı yönlü kırılımı ise yükseliş kurulumunun bozulmasına yol açabilir ve bu sefer 1.6 dolar bölgesine doğru yeni bir düzeltme başlayabilir. 

Son yorumlar

arb coin Ağustos ayında zirve yapacak.bekleyin sakın satmayın,üzerine ilave edin..benim hasaplamam doğru ise 3.18 gibi birşey olacak.
arb coini TL bazında 52 den aldım geri çekilme devam etti şuanda 32 seviyesinde ne yapmalıyım
emeğine sağlık
sağ olhocam
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.