🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Death Cross Tehdidini Bertaraf Eden Bitcoin Şimdi Golden Cross Yolunda

Yayın Tarihi 30.10.2023 14:05
BTC/USD
-
ETH/USD
-

Bitcoin, geçen haftaki sıçramasının ardından 34.000 dolar bölgesinde konsolide olmaya başladı ve kritik bir fiyat aralığında son kazanımlarını korumaya devam ediyor.

Önceki analizimizde üzerinde durdurduğumuz 30.000 - 31.000 dolar seviyesine denk gelen psikolojik direnç hattının hacimli geçilmesinin ardından Bitcoin fiyatı, kısa vadeli düşüş trendine göre takip ettiğimiz Fibonacci genişleme bölgesine kadar (33.000 - 35.000) ulaştı. Güncel durumda ise kripto paranın bu bölgede yükselişine ara verdiğini görüyoruz.Bitcoin Günlük Grafik

Alıcı ve satıcılar bu bölgede piyasayı izleme moduna girerken BTC fiyatı 34.000 dolar sınırında kalmaya devam ediyor. Bir sonraki hareketin ise bu haftaki Fed kararı sonrası gelebileceğini görebiliriz. Kısa vadeli görünümde ortalama 34.500 dolarda bir ara direnç oluştuğu görülüyor. Bu bölgenin aşılamaması hafta içinde 33.200 dolara kadar bir geri çekilmeye neden olabilir. Bu fiyat seviyesinin 8 günlük EMA değeri ve Fib 1,272 değeriyle desteklendiği görülüyor. Ayrıca aşırı alım seviyesinden ivme kaybetmeye başlayan Stokastik RSI da kısa süreli bir geri çekilmenin habercisi konumunda. Yine de göstergenin 80 değeri üzerinde kaldığı sürece pozitif görünümün korunacağından bahsedilebilir. 

Diğer yandan 33.200 doların altında günlük kapanışlarda Temmuz ayı zirvesi 31.400 doların test edilmesi muhtemel hale gelebilir. Yeni bir talep dalgasının oluşması halinde yaklaşık 35.500 dolara denk gelen direnç fiyatı, yine günlük kapanışlarla kırılabilirse Bitcoin 42.000 dolara doğru yeni bir yolunun oluşabileceğini görebiliriz. Ancak uzun vadeli grafikte bu yolda önemli bir direnç hattı daha gözüküyor.Bitcoin Haftalık Grafik

Daha uzun vadeli perspektiften bakmak için BTC/USD haftalık grafiğini kontrole edelim. Bilindiği gibi Bitcoin, Kasım 2021’de Fed’in para politikasında değişikliğe gideceğinin sinyalini vermesinin ardından 69.000 dolardaki rekor seviyesinden düşmeye başladı ve iki senedir ayı piyasası koşullarında hareket ediyor. Bu süreçte 16.000 dolar bölgesinde dip gören kripto para son bir senelik periyotta kademeli bir toparlanma evresine girdi.

Bitcoin’in son iki sene içerisindeki zirve ve dip seviyeleri referans alınarak bakıldığında geçen hafta itibarıyla Fib 0,236 değerinin desteğe dönüştüğü görülüyor. Bu yaklaşıma göre bir sonraki engelin Fib 0,382 değerine denk gelen 36.500 dolar bölgesinde oluştuğunu görüyoruz. Böylece Bitcoin’in kısa ve uzun vadeli değerlendirmesine göre 35.500 - 36.500 dolar aralığı oldukça önemli bir direnç hattını oluşturuyor. Bu bölgenin kararlı şekilde aşılmasının ardından ise uzun vadede 42.000 dolar tutarlı bir hedef gibi duruyor. Diğer yandan orta ve uzun vadeli EMA değerleri de son sıçramanın ardından yukarı yönlü bir kesişim gerçekleştirerek birbirlerinden uzaklaşma eğiliminde. Bu da yükseliş için önemli bir sinyal olarak takip edilebilir. 

Bitcoin grafiğindeki diğer önemli bir anektod da 50 ve 200 MA değerlerinin konumları. Bitcoin fiyatı, Eylül ayında bir önceki ayda gerçekleşen sert düşüş ivmesinin etkisiyle “Death Cross” adı verilen 50 MA’nın 200 MA değerinin altına geçişine neden oldu. Fiyatlarda daha sert düşüşlerin işaret olarak kabul edilen bu olumsuzluk, alıcıların geleceğe yönelik beklentileri eşliğinde Bitcoin’i 25.700 dolar desteği üzerinde tutmasıyla bertaraf edildi.Bitcoin Golden Cross Görünümü

Ekim ayına gelindiğinde ise vites yükselten Bitcoin, şimdi önemli hareketli ortalamalarda pozitif geçişin eşiğinde “Golden Cross” oluşturmak üzere. Teknik olarak sıçramanın daha kuvvetli olduğu görülürken bu durum, en büyük kripto paranın kısa vadeli destek seviyelerine tutunduğu sürece yukarı yönlü trendini hızlandırması için “Death Cross” etkisinden daha kuvvetli olabilir.

Ethereum’da Son Durum

Ethereum, son 3 aylık periyotta 1.550 dolarda oluşan ideal düzeltme seviyesini test ederken bu noktada talebin canlı kaldığı görüldü. Ekim ayındaki yükseliş ivmesinde ise 1.660 dolara kadar uzanan direnç hattı kıran Ethereum, aynı zamanda Nisan ayı orijinli düşen üçgen formasyonunu da yukarı yönlü kırarak toparlanma adına önemli bir adım attı.Ethereum Günlük Grafik

Güncel durumda ETH’nin 1.770 dolar direncini desteğe çevirdiği görülürken yukarı hareketin devam için yaklaşık 1.840 dolarda oluşan direnci kırması gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlarda 1.910 - 2.010 - 2.130 seviyeleri hedeflenebilir. Alt bölgede ise 1.770 doların altında günlük kapanışlar görülmesi halinde Nisan ayı orijinli düşen trende denk gelen 1.680 dolara seviyesine bir geri test görebiliriz.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.