🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Bu Hafta Takip Edilmesi Gereken 3 Döviz

Yayın Tarihi 20.04.2021 09:24
EUR/USD
-
GBP/USD
-
CAD/USD
-
DXY
-

Bu makale 19.04.2021 tarihinde İngilizce olarak yayınlanmıştır.

BK Asset Management Döviz Stratejisi Genel Müdürü Kathy Lien

Yatırımcılar ABD dolarını düşürmeye devam ederken tüm majör dövizler Pazartesi günü yüksek işlem gördü. Hazine getirilerindeki artış, ABD hisselerindeki büyük satışlar, güçlü istihdam ve perakende satış raporu doları yükseltemediğinde bazıları endişelenme zamanının gelip gelmediğini merak ediyor. Geçtiğimiz birkaç aydır yatırımcılar, ABD’de bir toparlanma beklentisi ile fiyatlanıyor ve ABD’de yetişkin nüfusun yarısından çoğunun en az bir doz Covid-19 aşısı olması ile ikinci çeyrekte güçlü bir büyüme neredeyse kesin. Ancak yatırımcılar, yılın başından beri reflasyon ticaretine giriyor ve bu ticaret de gittikçe yoruluyor. CFTC’ye göre ABD dolarındaki net kısalar, 2018 Haziran ayından beri gördüğü en düşük seviyelerinde. ABD doları için en büyük risk, diğer ülkelerde hızlanan aşı dağıtımları ve artık an meselesi olan toparlanmalar.

ABD doları Pazartesi günü döviz hareketlerine yön verdi ancak bu hafta daha çok ilgi çekecek olan üç döviz Euro, sterlin ve Kanada doları. EUR/USD Mart başından beri ilk kez 1,20 üzerine çıktı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Perşembe günü toplanıyor – Nisan PMI rakamları yayınlanmadan hemen önce. Almanya’nın Bundesbank’ı, ilk çeyrekte ekonomik çıktının ilk çeyrekte düştüğünü doğruladı ve Fransa ve İspanya’nın da küçülmekten kaçma olasılığı epey düşük. PMI’lar zayıf olabilir, bu da merkez bankasını ihtiyatlı tutacaktır. Ancak Avrupa’da her gün daha çok aşı yapılması ile ve zaman ilerledikçe toparlanma da hızlanacak. ECB’nin diğer toplantısı 10 Haziran’da olacak ve yedi hafta içinde çok şey yaşanabilir. Merkez bankası için en iyi aksiyon tarzı, politikayı değiştirmemek ve ihtiyatlı bir iyimserlik sunmak. Mevcut durum ümitsiz ancak üçüncü çeyrekte büyüme hız kazanmalı. Bununla birlikte EUR/USD için 100 günlük basit hareketli ortalama (SMA) 1,2050 çok önemli bir direnç seviyesi.

Kanada doları ABD doları karşısında kayıp yaşayarak günü düşük bitirmeden önce bir ayın yükseğini gördü. Çarşamba günü toplanacak olan Kanada Bankası (BoC) ECB ile aynı gemide. Vakalar, katı bir karantina altında olan ülkenin çoğunda artıyor. Ancak Euro bölgesi aksine veriler korkunç değil. İş büyümesi güçlü, konut piyasası canlı ve imalat aktivitesi hız kazanıyor. Daha sıkı kısıtlamalar talebi baskılayabilecek olsa da gelen veriler, şimdilik BoC’un güvenini azaltmak yerine destekliyor. Buna ABD’de toparlanma yönünde pozitif göstergeleri ve Kanadalı politikacıların iyimser olması için Avrupalılara göre daha çok sebebi olduğunu da ekleyin.

Bu hafta İngiltere’den para politikası duyurusu yok ancak işsizlik başvuruları, enflasyon, perakende satışlar ve PMI rakamları, sterlin üzerindeki ilgiyi sürdürecek. Başarılı bir aşı dağıtımı sonrasında İngiltere ekonomisinin ivme kazanması bekleniyor. Karantina bitti, bar ve restoranlar yeniden açıldı. Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca kısıtlamalar büyük ölçüde gevşedi ve bu adımlar toparlanmaya büyük destek sunacak. Her taraftan daha güçlü rakamlar beklediğimizden sterlin bu hafta diğer dövizlere göre daha iyi performans gösterebilir.

Kathy Lien'in ücretsiz İşlem raporu için Orijinal (İngilizce) Metin

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.