🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önceAdil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Bitcoin’de Sert Düşüşün Devamı Gelir mi?

Yayın Tarihi 03.03.2023 15:54
BTC/USD
-

Bitcoin (BTC), hafta başından bu yana 23.000 dolar bandında tutunma çabasında dar bantta hareket ederken hafta boyunca korunan 23.200 doların altında gelen hacimli satışlar, BTC’nin 22.000 dolara uzanan düşüşüne neden oldu. 

Kripto piyasalarında Bitcoin önderliğinde görülen son düşüş ivmesi, ABD’de kripto odaklı çalışan Silvergate’in finansal sorunlarının yeniden gündeme gelmesiyle başladı. ABD’nin önde gelen kripto şirketleri, banka ile olan faaliyetlerini -Silvergate’de yaşanan sorunları gerekçe göstererek- durdurma kararı aldı. Bu gelişme, zaten sıkışan Bitcoin fiyatına negatif yönde etki yaparak bir saatlik zaman diliminde %6’yı bulan dikkate değer bir düşüşe sebep oldu. 

Son duruma baktığımızda Bitcoin’deki düşüş ivmesi hafta başında bir önceki haftanın fiyat hareketine göre hesapladığımız 2. destek bölgesine kadar devam etti. Bitcoin, 22.000 dolara kadar geriledikten sonra bu noktada satışların durduğu görüldü. ABD işlem saatleri öncesi BTC’nin 22.200 dolar seviyesindeki destek fiyatının üzerinde kaldığı görülüyor.

BTC/USD 4 Saatlik Grafik

Mevcut duruma göre BTC’nin bu destek fiyatı üzerinde kalması durumunda hafta sonu işlemlerinde bir toparlanma görülmesi mümkün olabilir. Piyasa şu an bekleme moduna geçmişken toparlanma belirtisi için 22.700 dolar bandının üzerinde bir gün kapanışı toparlanma için ilk hareket olarak takip edilebilir. Ardından 23.200 - 23.700 dolar aralığına adım atmak, Bitcoin’in kısa vadeli olumsuz görünümün tersine çevirecek bir etkiye neden olabilir. 

Diğer yandan günlük grafikte aşırı satım bölgesinde hareket eden Stokastik RSI’ın konumu da yakından takip edilebilir. Olası bir alım işleminde Stoch RSI, 20 değerinin üzerine çıkmayı başarırsa bu da BTC’nin toparlanması için önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir.

BTC/USD Günlük Grafik

Ancak şu an BTC teknik açıdan negatif görünümünü koruyor. Ortalama 22.200 dolar altında saatlik kapanışlarda düşüş hareketinin devam etme olasılığı artacaktır. Böylece BTC’nin Şubat ayındaki destek bölgesi 21.600 dolara kadar gerileyebileceğini görebiliriz. Kısa vadeli görünümde ortalama 21.250 dolar seviyesi ise BTC için ana destek konumunu koruyor. Bu fiyat bölgesi 3 aylık üstel hareketli ortalama değeriyle korunurken aynı zamanda haftalık bazda 3. destek fiyatı olarak duruyor. 

Bitcoin’in Ocak ayı rallisinin 3 aylık EMA değerinin üzerinde fiyatlamayla hızlandığı göz önüne alınırsa bugün 21.300 dolarda bulunan bu hareketli ortalama değerinin BTC’nin yeni yönü belirlemesinde kritik bir gösterge görevi görebilir. 

Özetle, Bitcoin, 21.200 - 300 dolar bandını koruduğu sürece genel anlamda toparlanma sürecini koruyacaktır. Bu değerin altındaki günlük kapanışlarda ise 20.000 doların altına doğru yeni bir düşüş ivmesi başlayabilir. 

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.