🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Bitcoin Direnç Alanında Hareket Ederken Stres Artıyor

Yayın Tarihi 03.07.2023 13:13
BTC/USD
-
ETH/USD
-

Bitcoin, hafta boyunca direnç alanın üst sınırında yatay hareketini sürdürdü. Son bir haftalık sürede 31.000 dolara yönelik ataklar zayıf kaldı. Ancak 30.000 doların altına sarkan fiyat hareketinde ise alt bölgede talebin canlı kaldığı görülüyor. 

Ethereum ise geçen hafta Bitcoin’den daha volatil fiyat hareketine sahipti. Önceki hafta 1.900 dolarda direnç gören ETH, geçen haftanın son günlerinde artan talep artışı sonrası bugün 1.945 dolardaki kritik direnç seviyesinin üstünde işlem görmeye başladı.

Bitcoin, Nisan Zirvesini Geçmekte Zorlanıyor

Bitcoin, 15 - 23 Haziran tarihleri arasında yükselen talep dalgasında 30.000 dolar bandında zemin oluşturmayı başardı ve o tarihten bu yana yatay hareket etmeye başladı. 

Mevcut bölge, Nisan ayından bu yana takip ettiğimiz direnç alanı olarak güncelliğini koruyor. Cuma günü SEC’in yapılan spot ETF başvurularını yetersiz bulması ve ardından güncelleme talebinde bulunduğuna yönelik haberler, Bitcoin piyasasında kısa süreli bir dalgalanmaya yol açtı ve bir nevi BTC’de alt ve üst sınırlar belirlendi. En büyük kripto para, ilk olarak 31.300 dolara kadar ulaştıktan sonra haberin etkisiyle 29.700 dolara kadar geriledi. Kripto para ardından ortalama 30.500 dolar seviyesinde denge buldu.

Bitcoin Günlük Grafik

Son duruma göre BTC’nin bir sonraki hamle olarak 31.000 dolar üzerinde günlük kapanış görememesi, kâr satışlarının hızlanmasını tetikleyebilir ve bu hafta BTC’de bir düzeltme görebiliriz. Buna göre Bitcoin’in 30.400 dolar altında saatlik kapanışlar kaydetmesi, 8 günlük EMA değerinin altında fiyatlanacağı için düzeltme aşamasını hızlandırabilir. 

Alt bölgede BTC için 29.600 dolar ikinci ve daha sağlam bir destek bölgesi olarak takip edilecek. Geri çekilmenin devam etmesi halinde ise 28.600 dolara kadar bir düşüş görülebilir. Bu seviye, yükselen kanalın alt bandı olarak önemini koruyor. 

Yükseliş senaryosunda ise 31.000 dolar bölgesine adım atmak, trendin devam için önemli bir hamle olacak. Bu durumda BTC’nin bu hafta 32.000 - 34.000 dolardaki hedef bölgesine hareket edebileceğini görebiliriz. 

Son 4 günlük fiyat hareketindeki sıkışma ise volatilite artışının yakın olduğu yönünde yorumlanabilir. Günlük grafikte Stokastik RSI’ın 80 değerinin altına sarkması ve direnç bölgesinin 10 gündür aşılamaması, bir baskı unsuru olarak kabul edilirse bir sonraki hamlenin aşağı yönlü olarak gerçekleşebileceği görülebilir. 

Bu durumda destek seviyeleri, günlük kapanış bazında dikkatle takip edilecek. Son zamanlarda kripto sektörüne yönelik ilginin artışına bağlı olarak olası bir kısıtlı düzeltmenin ardından yükseliş trendinin daha kuvvetli devam edebileceğini görebiliriz. 

Ethereum Yukarı Yönlü Trendine Devam Ediyor

Ethereum, son iki haftadır Bitcoin’den ayrı bir grafik çiziyor. Önceki hafta 1.875 - 1.900 dolar aralığına sıkışan Ethereum fiyatı, geçen hafta 1.820 dolara kadar gevşedikten sonra alt bölgede bulduğu güçlü destekle kısıtlı düzeltmesini tamamladı ve bu sefer 1.900 dolardaki psikolojik direnç bölgesini hızlı geçti.

Ethereum Günlük Grafik

Ethereum’da Nisan - Haziran dönemindeki geri çekilmeyi baz almaya devam ediyoruz. Buna göre Ethereum, toparlanma yolunda Fib 0,618 değerine denk gelen 1.945 dolar direncini kırmak için bir hamle yaptı. Bu bölge, son 3 gündür test edilirken hafta başlangıcında yeni bir talep artışıyla desteğe dönme yoluna girdi. Bugün Ethereum, 1.945 dolar üzerinde gün kapanışı gerçekleştirebilirse bu noktanın desteğe dönmesiyle bu hafta 2.000 dolar seviyesine ulaşmak için önemli bir adım atmış olacak. 

Ancak Ethereum, her ne kadar son zamanlarda Bitcoin’den farklı bir görünüme sahip olsa da Bitcoin’de olası bir düzeltme gerçekleşirse bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Bu da 2.000 dolar seviyesine doğru yükselişte bir mola verilmesi anlamına gelecek. 

Güncel durumda Ethereum için alt bölgede 1.945 dolar en yakın destek olarak takip edilirken hemen altında 1.900 dolar seviyesi ikinci bir destek olarak güncelliğini koruyor. Diğer yandan Ethereum’da olası bir geri çekilme için 1.900 dolardaki 8 günlük EMA değerinin altında fiyat oluşumu haricinde Stokastik RSI da yakından takip edilecek. Şu an aşırı alım bölgesinde yatay hareket eden göstergenin 80 değerinin altına düşmesi, düzeltme aşamasını tetikleyebilir. 

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.