40% İndirim
🤯 Perficient %53 Yükseldi! ProPicks Yapay Zeka sistemimiz Mart ayında alım fırsatını yakalamıştı.
Tam Metni Okuyun

BIST 100’de Son Durum, YKBNK ve PETKM Teknik İncelemesi

Yayın Tarihi 13.09.2023 13:27

BIST 100, 4 aya yakın süredir yükselen kanaldaki hareketine devam ediyor. Endeks güncel durumda bu hafta yatay hareket ederken 8.200 puan seviyelerinde kanalın alt bandını test ediyor.

Ağustos ayının ikinci yarısında görülen bir önceki kısa süreli yatay seyirde endeks, 7.400 puan seviyesinde kanalın alt bandını bir kez daha test ettikten sonra yeniden yükselişe geçerek geçen hafta 8.398 puanda yeni zirvesini kaydetti.

Son iki haftalık periyotta BIST 100’ün bu sefer kanalın orta bandını takip ederek ılımlı bir yükseliş kaydettiğini gördük. Bugün itibarıyla 8.160 puan seviyesi 8 günlük EMA değeri ve kanalın alt bandına denk gelerek en yakın destek noktası olarak takip edilecek. Bu değerin altına doğru sekmeler, yükseliş trendi boyunca korunan 21 günlük EMA değerinin test edilmesini sağlayabilir. Buna göre 7.900 puana kadar bir düzeltme makul karşılanabilir.

Bu destek noktasının altında ise yükseliş ivmesinde bir düşüş görülecek olup bir önceki destek alanı 7.400 - 7.600 puan bölgesi yakından takip edilecek. Bu değerin altında ise düzeltmenin 6.800 puan bandında doğru genişlemesi beklenebilir.

Yukarı yönlü senaryoda ise 8.160 - 8.200 aralığının korunmasının ardından bir sonraki zirve seviyesi için mevcut yükselen kanal hareketine göre 8.900 puan takip edilecek.

Bugünkü hisse analizimizde YKBNK ve PETKM paylarını değerlendirdik.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK)

YKBNK, bankalara yönelik sektörel baskının bu hafta artmasına bağlı olarak geçen hafta ulaşılan 17,6 TL zirvesinden kısmi bir geri çekilme gördü.

YKBNK Günlük Grafik

YKBNK, Ağustos ayından bu yana ise geniş kanal hareketinin üst bandını takip ederek istikrarlı yükselişini koruyor. Bunun yanında yılın ilk iki ayındaki kısmi düzeltme referans alınarak bakıldığında hisse fiyatının 16,4 TL seviyesindeki Fib 1,618 değerininden henüz kopamadığı ve bu fiyat seviyesini pivot olarak kullanmaya devam ettiği görülüyor.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bankacılık sektöründeki geri çekilmenin devamı halinde YKBNK’nin de 14 TL seviyesine doğru uzanabilecek bir düzeltme aşamasına girebileceğini görebiliriz. Ancak düzeltme aşamasında 15,3 TL seviyesinde bir ara destek görülebilir. Hisse fiyatı, bu değer üzerinde kaldığı sürece piyasadaki talep artışına bağlı olarak yönünü yeniden yukarı çevirecektir.

Yukarı bölgede ise kanalın üst bandında bir kopma gerçekleşmesi durumunda YKBNK için yeni fiyat hedefinin 21,8 TL olabileceğini görebiliriz.

Kaynak: InvestingPro

InvestingPro platformunda adil değer analizine göre ise YKBNK’nin 4 finansal modele göre hedef fiyatı 21,43 TL olarak görülüyor. Teknik olarak yükseliş ivmesiyle uyumlu olan bu adil değer fiyatına göre hisse fiyatının %30’a yakın iskontolu hareket ettiğinden söz edilebilir. Bunun yanında 14 analistin ortak görüşü ise YKBNK’nin adil değer seviyesinde hareket ettiği yönünde olup hisse için yatay bir seyir tahmin ediliyor.

Petkim (PETKM)

Petkim, genel piyasa trendine bağlı olarak Haziran ayından bu yana yükseliş trendine devam ederken geçen hafta 21,6 TL seviyesinde zirve gördü.

PETKM Günlük Grafik

Hisse, böylelikte yılın ilk yarısındaki kayıplarını geri alırken yılbaşındaki zirve fiyatından dirençle karşılaşmış oldu. Bu haftaki düşüşte 20 TL’nin altına kayan PETKM, henüz yükseliş ivmesini bozan bir görünüme sahip değil. Güncel durumda 19,8 TL seviyesinde bulunan 21 günlük EMA değeri, trend boyunca dinamik destek olarak kullanılırken bu haftada gündeme gelmiş durumda.

PETKM, bu hareketli ortalama değerinden bir kez daha destek bulabilirse bir sonraki hamlenin 21 TL’deki son zirvenin aşılarak 23 TL - 26 TL bandına doğru olabileceğini görebiliriz. Bunun yanında günlük grafikte Stokastik RSI’da mevcut fiyat seviyesinde aşırı satıma işaret ediyor. Bu göstergenin yönünü yukarı çevirip 20 değeri üzerinde konumlanması yatırımcılar tarafından bir dönüş sinyali olarak kullanılabilir. Zira Haziran ayından bu yana gerçekleşen kısmi düzeltmelerde bu dönüşler, sağlıklı bir yükseliş sinyali olarak takip edildi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Aksi durumda 21 EMA desteğinin kaybedilmesi, PETKM’nin düşüşe devam ederek 17,5 TL bölgesine kadar geri çekilebileceğini görebiliriz. Bu süreçte 19 TL’deki bir önceki destek bölgesi, bir kez daha ara destek olarak çalışabilir.

Kaynak: InvestingPro

InvestingPro adil değer analizine göre ise 10 modele göre hissenin adil değeri, şu an 18,85 TL olarak hesaplandı. Bu da PETKM’nin mevcut fiyatına göre %5 primli hareket ettiğini gösteriyor. 10 analist ise hissenin 15 TL bölgesine kadar geri çekilebileceğini ön görüyor.

Hisse senetlerinin borsa verileri, adil değeri, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan kazançlı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. Katılmak için tıklayın.

Feragat: Yazarımız bu hisselerden herhangi birine sahip değildir. Tamamen eğitim amaçlı hazırlanan bu içerikler, yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilemez.

Son yorumlar

Ben yaklaşık 💯 tene aldım şuan bekliyorum yükselmesi için sizce ne yapılmalı kaçı görürse satılmalı. Ne kadar zaman beklemek lazım iyi bir kar elde etmek için . cevap verirseniz memnun olurum fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler şimdiden
ne caciga girersin borsaya burayı patlatcaklari belli al altını otur al arazini otur abim benim
Bence yanlış yorum petkim 8 aydır yerinde sayıyor artık 30 görmesi lazım
ne oldu lan türkiye bombalanıyorda  bizimmi haberimiz yok.22 pörtföyde hissem var tamamı  kırmızı.bir ülkede ekonomi ve maliye bakanı merkez bankası başkanı  olmasa bundan  daha iyi olur .
aksama dogru duzelttiler .yoksa kirmiziiii
normal arkadaşlar herkez aynı durumda zararına hiçbirşey satmayın benim de 26 da 20 kırmızı var
yapıkrediyi bize çakmaya ve elimizdeki petkm hisselerini elimizden almaya çalışıyorlar. herkes malına sahip çıksın.
Analizler için teşekkür ederim
tahmin kaça düşer tahmin varmı
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.