40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Altın-Gümüş: Bir Sonraki Kırılma Öncesinde Alım Yapmak için Doğru Zaman mı?

Yayın Tarihi 08.05.2024 13:39
XAU/USD
-
XAG/USD
-
DX
-
GC
-
SI
-
  • Bir dizi zayıf veri, Fed'i bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarını düşürmeye sevk edebilir.
  • Bu arada altın fiyatları 2.300 dolar civarında konsolide olurken gümüş de önemli bir destek seviyesini test ediyor.
  • Şimdi değerli metalleri biriktirmeye başlamak için doğru zaman mı?
  • Altın ve gümüş fiyatları Nisan ayında, özellikle de ayın ikinci yarısında bir düzeltme yaşadı. Bu geri çekilme, güçlü kazançların yaşandığı bir dönemin ardından geldi ve Fed'in şahin duruşunu sürdürmesinin ardından ABD dolarının hafifçe güçlenmesiyle aynı zamana denk geldi. Buna ek olarak Çin gibi merkez bankalarının alım faaliyetlerinin azalması, talebi daha da azalttı.

    Bununla birlikte değerli metaller için orta ve uzun vadeli görünüm iyimserliğini koruyor. Bu iyimserliğin temel itici gücü, ABD'den gelen son zayıf veriler nedeniyle Fed'in para politikasında olası bir değişim olacaktır. Bu veriler arasında enflasyon rakamları, GSYİH büyümesi ve hepsi de tahminlerin altında gelen iş gücü piyasası yer alıyor.

    InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: INVTROZEL1A

    Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

    Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

    Fed, Altın ve Gümüş için Kilit Faktör Olmaya Devam Ediyor

    Son Fed toplantısında para politikasında değişikliğe gidilmedi. Analistler temel ekonomik göstergeleri yakından takip ediyor, zira sürekli zayıf gelen bir dizi veri, politika değişikliğini tetikleyebilir. Yavaşlayan büyüme ve zayıf iş gücü piyasasına rağmen enflasyon inatla yüksek kalmaya devam ederse (%3'ün üzerinde) Fed zor bir kararla karşı karşıya kalabilir.

    Fed, resesyonu önlemeye enflasyonu kontrol etmekten daha fazla öncelik verirse indirim bir olasılık haline gelebilir. Bu durum doları zayıflatacak, tahvil faizleri üzerindeki baskıyı azaltacak ve altın ve gümüşte uzun vadeli bir yükseliş eğilimini destekleyecektir. Ancak gelecek ekonomik veriler durumu netleştirene kadar, mevcut yatay fiyat hareketinin devam ettiğini görebiliriz.

    Altının Teknik Görünümü

    Altın fiyatları, iki haftayı aşkın bir süredir 2.300 ila 2.360 dolar arasında dalgalanarak konsolide oluyor. Bu aralığın üstünde ya da altında bir kırılma, kısa vadeli yönü belirlemek için çok önemli olacaktır. Alt sınırın altında bir kırılma, düşüş eğiliminin devam edeceğine işaret edebilir ve bir sonraki potansiyel hedef 2.250 dolar.


    Altın Vadeli İşlemleri 5 Saatlik Grafik

    Tersine 2.360 doların üzerine çıkılması, 2.400 doların üzerindeki tarihi zirvelerin yeniden test edilmesinin yolunu açabilir.

    Gümüş 26 Dolarda Destek Buldu

    Gümüş piyasasındaki boğalar, 26 dolara yakın kilit destek seviyesini başarıyla savunarak güç gösteriyor. Bu olumlu ivme, grafikte çift dip oluşumu ile destekleniyor.

    Gümüş Vadeli İşlemleri 5 Saatlik Grafik

    Sonraki aşamaları düşünürsek boğalar, bir sonraki engelle bir direnç bölgesinin oluştuğu 28,70 dolarda karşılaşıyor. Ancak kritik 26 dolar desteğinin altına inilmesi, önemli bir aşağı yönlü hareketin sinyalini verecektir. Bu senaryo, muhtemelen Fed'in şahin duruşunu sürdürmesiyle beslenen güçlü bir ABD doları gerektirecektir.

    ***

    Yasal Uyarı: Yazar bu hisselerin hiçbirine sahip değildir. Tamamen eğitim amaçlı hazırlanan bu içerik, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

begeniyorum açıklamalıyazılar var
Yetersiz bir analiz
robotların arasında sonunda bir insan yorumu :)
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.