40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

ABD Enflasyon Verisi Öncesi BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA İçin Kritik Seviyeler

Yayın Tarihi 10.05.2023 13:45
BTC/USD
-
ETH/USD
-
BNB/USD
-
ADA/USD
-
XRP/USD
-

Bugün kripto piyasalarını da yakından ilgilendiren ve Fed’in faiz kararında en önemli kriterlerinden biri olan ABD enflasyonu verisi açıklanacak. Piyasalar bu veriye odaklanmışken kripto paralar, hafta başındaki genel düşüşün ardından yatay seyre geçerek ABD TÜFE verisi öncesi bekleme aşamasına geçti. 

Bu bağlamda piyasayı domine eden yüksek piyasa değerine sahip kripto paraların kritik seviyelerini değerlendirelim.

Bitcoin (BTC)

BTC/USD

Bitcoin, hafta başında kısa vadeli yükselen kanalın alt bandını 28.500 doların altına sarkarak aşağı yönlü kırdı. Son 24 saatlik işlemlerde ise 27.300 - 27.700 dolar aralığında yatay kalan BTC, bu hafta 26.500 - 27.000 dolar aralığındaki destek alanının üzerinde hareket etmeye devam ediyor. 

Bu hafta bu destek alanını korumak son derece önemli hale geldi. Aksi halde BTC’de düşüş ivmesinin 25.300 ve ardından 24.000 dolara doğru geri çekilebileceğini görebiliriz.

Kısa vadeli görünüme göre ise BTC’nin yukarı bölgede 4 saatlikte 8-EMA değerini dinamik direnç olarak kullandığından bahsedilebilir. Zira geçen haftaki toparlanma hareketinde 8-EMA değerinin altına geçtikten sonra bu ortalamanın üzerinde hareket edemeyen BTC, ardından başlayan satış dalgasıyla 27.000 dolar bandına çekildi. 

Son durumda ortalama 27.650 dolar ilk direnç olarak görülürken ardından 28.000 - 28.500 dolar aralığının sorunsuz geçilmesi, bu hafta toparlanma için önemli hale geldi. 

Ethereum (ETH)

ETH/USD

Bu hafta 1.830 dolar desteğine kadar gerileyen Ethereum, bu seviyeyi 21 Nisan’dan bu yana korumaya devam ediyor. 

Yatay hareketine devam eden Ethereum’un 1.830 doların altında günlük kapanışlar görmesi durumunda bir önceki destek bölgesi 1.750 dolara kadar gerileme olasılığı artar. Bu bölgenin altında ise düşüş ivmesi 1.650 dolara kadar uzanabilir. 

Ethereum piyasasında bir toparlanma için bu hafta ortalama 1.880 dolar fiyatı izlenecek. Bu fiyatın üzerinde talep artışı görülebileceği gibi kripto paranın Nisan ayındaki düşüşten sonra kıramadığı direnç fiyatı 1.950 doları bir kez daha test edebileceğini görebiliriz. Olası bir yukarı yönlü ivmede ise 2.100 dolar bandı yeniden gündeme gelecek. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

BNB

BNB/USD

BNB, geçen haftaki kısa vadeli görünümde oluşan simetrik üçgen formasyonunu aşağı yönlü kırında kayıplarını artırdı. 

Gelinen son noktada bugün 310 dolara kadar gerileyen BNB, geçen haftaki yukarı yönlü dalgalanmaya göre düzeltme hareketini Fib 1,272 değerine kadar uzattı. Bu bölge aynı zamanda Mart ayında da korunan bir alan olduğu için kripto para için önemli hale geldi. BNB alıcıları, kripto parayı 310 doların üzerinde tutmayı başarırsa olası talep artışında BNB’nin 325 dolara kadar toparlanabileceğini görebiliriz. 

Bu fiyatın aşılması durumunda Nisan ayının ortasında başlayan kısa vadeli düşüş trendi kırılacak olup yukarı yönlü ivmenin 335 - 340 dolar aralığına doğru devam edebileceği görülebilir.

Alt bölgede ise 310 doların altında günlük kapanışlarda BNB fiyatı, 300 dolar (Fib 1,618) sınırına kadar hareket edebilir.

XRP

XRP/USD

XRP, Mart ayı sonunda yükseliş trendini 0,58 dolar bölgesinde sonlandırdıktan sonra Nisan ayı boyunca devam eden düzeltme aşamasını Mayıs ayına taşıdı. 

XRP, bu haftaya 0,43 dolardaki Fib 0,618 değerinin altına sarkarak başlarken düşüş trendini uzatabilecek bir izlemine sahip. Buna göre kripto para haftanın geri kalanında 0,43 dolar bandına denk gelen Fib 0,618 değerinin üzerinde zemin oluşturamazsa düşüş ivmesinin 0,4 doların altına kadar sarkabileceği görülebilir. 

Haftanın ikinci yarısında piyasa toparlanma aşamasına girebilirse talep artışıyla birlikte ilk olarak 0,43 doları test edecek olan XRP, ardından 0,465 - 0,49 dolar aralığına doğru hareket edebilir. 0,4925 doların üzerinde günlük kapanışlar ise düşen kanalda hareket eden XRP’nin trend dönüşü için önemli bir adım olarak takip edilecek. 

Cardano (ADA)

ADA/USD

ADA, Nisan ayı ortasındaki 0,46 dolar zirvesinden başlayan satışlarla bu hafta ideal düzeltme seviyesi Fib 0,618 değerine kadar geriledi. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Hafta başından bu yana 0,36 dolar desteğini korumaya çalışan ADA, bugün bu değerin altında kapanış görürse düşüş ivmesinin 0,33 dolardaki bir sonraki desteği Fib 0,786 değerine kadar uzanabileceğini görebiliriz.

Günlük görünümde yönünü aşağı çevirmiş kısa vadeli EMA değerleri de ADA’nın düşüşe devam edebileceği yönünde bir görünüm sunuyor. 8 ve 21 günlük EMA değerinin 89-EMA değerinin altına geçmesi durumunda ADA’da teknik olarak satış sinyalinin güçlenebileceğini görebiliriz. 

Bu yüzden kripto parada bir toparlanma görmek için 0,36 dolar desteğinin korunduktan sonra 0,4 dolara doğru hacimli alımların gelmesi önem arz ediyor.

Son yorumlar

sağ olhocam
Sabit bekliyoz kardeş son %7 lik altlarda düşüşler ekleme yapmaya devam gelim bakalm ey czzzz
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.