40% İndirim
💎 WSM, Aralık ayında Yapay Zeka ile seçildiğinden beri %+52,1 yükseldi! Premium hisse seçimlerine ulaşınHemen Erişin

24 Temmuz 2012 XAU/USD , EUR/USD ve XAG/USD Yorumu

Yayın Tarihi 24.07.2012 02:19
Güncelleme Tarihi 09.07.2023 13:32
GOLD ONS = Bernanke !...
Evet bugün yine bernanke sahnede...Ve belki bu nedenle herkes yine paydasında dolar olan emtia ve paritelerde birazcık kıpırdama beklemekte... ki herkeste artık bu boğucu, bunaltıcı surekli gözü toprağa bakan grafiklerde yorulmuş durumda.... Ancak gerçekler ve gelişmeler halen USD'nin güçlü yapısını koruduğunu ve bu oyunun daha bir sure daha boyle devam edeceğini göstermekte...Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yarın Bernanke den yeni birşeyler gelebilir ancak bu doların daha da güçlenmesi yönünde olabilir. Bu durumda herkesin merakla takip ettiği üçgenin akıbeti ne olur sorusunun cevabını bulmaya çalışalım. Şu an günlük grafiklerde kanalın üst direnci 1609, kanalın alt desteği ise 1557...Bu iki noktanın hangisi kırılır ve en az bir dört saatlik kapanış gerçekleştirilirse işte o zaman çok sert haraketler başlayacak ki bu haraketler en geç 1 ağustos tarihi itibariyle başlamış olacak... Piyasadaki algı ve beklenti bu gibi durumlarda her zaman alt yöne bir kırılmanın gerçekleşeceği yönünde işte ben o yüzden haraketleri görmedikçe temkinli davranılmasını savunuyorum. Bana göre de aşağı yönlü bir kırılma gerçekleşme olasılığı şu an daha ağır basmakta ... 1468 desteği çokta uzak değil... Kısaca ana destek ve dirençleri özetliyeyim....Yukarıda 1609 direnci geçildiği takdirde hızlı bir şekilde 1684 yolculuğu var...1557 desteği kırıldığı takdirde 1470 desteği hedeflenecektir. Ara destek ve dirençler ise şu an 1574 olan ons için yukarı yönlü ilk geçilmesi zor direnç 1588 akabinde 1599 ve 1609 dirençleri gündeme gelecek...Aşağı yonlu bugun kırılması denenen ancak kırılamayan 1562 desteği altında kalınırsa ilk destek 1557 akabinde 1548 ve sonrasında 1532 olacaktır. Buralara kadar çekilme gerçekleşecek olursa tekrar yukarı doner diye hemen alıma geçilmemesi kanaatindeyim.... Saatlik kapanışlara dikkat...

Dipnot : Dikkat edilecek olursa paritedeki bu kadar düşüşe rağmen emtialar halen yerinde saymakta bu bence çok tehlikeli. Bu durum paritede düzeltmeler olsada veya kısa orta uzun vadede kendini toplayacak olsada emtiaları yukarı taşımayacakmış gibi geliyor. Bu nedenle emtia alışcıları kendilerini garantiye almadıkça işlem açmamalılar...

EUR/USD:
Uzun vadeli beklentim olan 1.2280 kırıldıktan sonra kendini daha toplayamadı. Ancak çok kısa bir süre zarfında en az 1.2415 seviyelerine kadar bir düzeltme haraketi beklemekteyim...satışta olanlara dikkat çağrısı yapmak istiyorum...Şu an için 1.2145 altında kalındığı sürece 1.2080 biraz daha aşağıya gidecek olursak 1.2028 destekleri mevcut...pivot yukarı geçilirse 1.2175 akabinde ise 1.2220 seviyelerinde kadar yukselme söz konusu olacak...

Gümüş ONS:
Çok sıkışmış bir durumda hatta ben bu sıkışmadan dolayı Altın ONS'ununda yerinde saydığını düşünüyorum haftalık bazda kanalın üst direnci 27.33 kanalın alt desteği 26.48. Önümüdeki hafta sert haraketler izleyeceğimizden şüphem yok 26 desteği son bir ay içinde 3 kere test edildi. Bir sefer daha dayanırmı bilemiyorum. Şu an için ilk destek 26.81 sonrasında 26.66 ve akabinde 26.48 ki bu desteğe dikkat edelim. Yukarı yönlü beklentim olmadığı için birşey demek istemiyorum ancak direnç bekleyenler için belirteyim ki tek direnç. 27.18....

Herkese hayırlı kazançlar diliyorum...
Özgür AYDIN

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.